28 листоп. 2013 11:33

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:56
Місто
0

113

0

У Вінниці з’явилась нова площа – «Європейська»

У Вінниці з’явилась нова площа – «Європейська»


Вінницькі депутати закликають Президента почути голос 370 тисячної громади міста - «Вінниця – ЗА Європу!»


У Вінниці з’явилась нова площа – «Європейська»


Сьогодні депутати Вінницької міської ради одноголосно під час сесії міської ради затвердили звернення до Президента України Віктора Януковича, Президента Ради Євросоюзу Герману Ван Ромпею та Президенту Європейської Комісії Жозе Мануелю Баррозу щодо Європейського курсу України. Історичний центр Вінниці - площа біля скверу Козицького отримала назву «Європейська».

«Ми, депутати Вінницької міської ради, від імені територіальної громади міста Вінниці, хочемо заявити нашу однозначну підтримку курсу України на євроінтеграцію. Ми не бачимо іншого шляху для України окрім європейського», - сказано у зверненні.

Під час виступу секретар міськради Сергій Моргунов зазначив, що вибір вектору розвитку Вінниці, як європейського міста, закріплений в Статуті територіальної громади міста Вінниці і в Стратегії розвитку міста «Вінниця-2020».

«У місті послідовно впроваджуються європейські стандарти, кращі європейські практики в різних сферах нашого життя. Європейський вектор має гарячу підтримку абсолютної більшості членів нашої територіальної громади. У Дні Європи, які ми святкуємо щорічно, десятки тисяч вінничан виходять на вулиці міста, щоб підтвердити цей стратегічний для нашої громади вибір. Громадянські акції на підтримку європейського майбутнього України протягом останнього тижня пройшли і у нашому місті», - зазначено у зверненні депутатського корпусу.

Також депутати закликають почути голос 370 тисячної громади міста Вінниці. «У ці дні у Вільнюсі прийматимуться рішення, які можуть визначити подальшу долю України. Ми хочемо, щоб і наш голос, голос нашої 370-тисячної громади, був почутий. Ми сподіваємось, що ці рішення будуть зважені і не перекреслять, а навпаки наблизять підписання документів, які назавжди об’єднають Україну і Європу», - сказано у зверненні.

На підтвердження стратегічного вибору територіальної громади Вінниці депутати прийняли рішення присвоїти назву площі в історичному центрі міста. «Віднині вона буде називатись площею Європейською. Ми говоримо цим – вінничани, як і мільйони наших співвітчизників, гаряче прагнуть бачити Україну членом європейської спільноти, і наша мрія – жити, працювати, народжувати і виховувати дітей у вільній, демократичній і європейській Україні! Ми рішуче заявляємо: Вінниця – ЗА Європу!», - сказано у зверненні.

Після затвердження даного рішення, мер Вінниці Володимир Гройсман сказав, що перед міськрадою сьогодні піднято прапори Євросоюзу. «Ми сьогодні піднімаємо Європейські прапори на честь Вільнюського Саміту, на честь наших європейських прагнень перед будівлею міськради», - сказав Гройсман.

Нагадаємо, мер Вінниці Володимир Гройсман у п’ятницю 22 листопада запевнив, що він був і залишається прихильником євроінтеграції й вважає, що це єдиний стратегічно правильний шлях для України.


У Вінниці з 21 листопада проходять акції на підтримку підписання Угоди з ЄС. Підтримують Європейські прагнення й вінницькі студенти.


ВИННИЦА.info



0
0