27 лют. 2014 15:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:56
Місто
0

118

0

У Вінниці з’явився Майдан «Небесної сотні»

У Вінниці з’явився Майдан «Небесної сотні»

Театральну перейменували


У Вінниці з’явився Майдан «Небесної сотні»

27 лютого Вінницька міська рада прийняла рішення, за яким площу Театральна перейменовано на Майдан «Небесної сотні».

Серед схвалених міськрадою рішень, є рішення про надання матеріальної допомоги сім’ям вінничан, які загинули у протистояннях на київському Майдані або отримали поранення під час сутичок.

Серед десятків загиблих – 33-річний вінничанин Максим Шимко, в кінці минулого тижня його в останню путь проводжали сотні городян.

Родині загиблого Героя Майдану з міського бюджету буде виділено 100 тисяч гривень.

Пораненим у протистояннях в столиці вінничанам також буде виділено одноразову грошову допомогу в сумі 25 тисяч кожному для лікування та реабілітації.

За словами секретаря Вінницької міської ради Сергія Моргунова, поки що у співпраці та координації з київським Євромайданом уточнюється перелік вінничан, які були учасниками тих подій і отримали поранення та ушкодження. За попередніми даними таких осіб може бути близько двадцяти.

Днями громадський сектор «Євромайдан» виступив з ініціативою щодо встановлення у всіх регіонах країни пам’ятників Небесній сотні. А сьогодні на ім’я міського голови Володимира Гройсмана поступило звернення з таким же проханням і від 14-ї сотні «Самооборони Майдану», в якій, зокрема, є і вінничани. Тому депутатами було розглянуто цю ініціативу і перейменовано площу Театральну, яка для вінничан протягом кількох місяців була місцевим Євромайданом, на майдан Небесної сотні.

У Вінниці з’явився Майдан «Небесної сотні»

В подальшому тут буде встановлено і пам’ятник, проект якого буде обрано на конкурсній основі. Кошти на спорудження пам’ятника будуть збиратися усією громадою Вінниці, частину коштів буде виділено і з міського бюджету.

«Потрібно провести конкурс на проект пам’ятника, розпочати збір коштів. Однозначно, буде підтримка і з міського бюджету. В інтересах всієї громади, щоб встановлення пам’ятника відбулося чим швидше, - каже Сергій Моргунов. - Важливо, щоб зараз навколо цієї теми не було ніяких конфліктних ситуацій і щоб героїчна смерть наших земляків не використовувалася будь-якими представниками політичних сил і громадських організацій для втілення якихось своїх амбіцій».

З ініціативи депутата Володимира Савельєва міська рада також обговорила і можливість присвоєння одній з вулиць міста імені Максима Шимка. Яку саме вулицю назвуть іменем вінницького Героя Майдану, - Іванова, звідки почалось прощання Вінниці із Максимом, чи Гладкова, де він жив, - буде вирішено на наступній сесії міськради.

ВИННИЦА.info

 

 


0
0