5 лип. 2016 12:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

167

0

У Вінницькій лікарні ім. Ющенка проводять реабілітацію родин учасників АТО та переселенців

У Вінницькій лікарні ім. Ющенка проводять реабілітацію родин учасників АТО та переселенців

 У лікарні Ющенка надають допомогу бійцям та переселенцям зі сходу


У Вінницькій лікарні ім. Ющенка проводять реабілітацію родин учасників АТО та переселенців

 Вінницька обласна психоневрологічна лікарня ім. Ющенка проводить психологічні консультації та при потребі надає медичну допомогу учасникам антитерористичної операції при демобілізації, родичам бійців та переселенцям зі сходу.

«Зараз до нас стали більше звертатися демобілізовані учасники АТО. Вони мають часто так званий пост травматичний стресовий розлад – це коли після подій, які ставалися з людьми, що несли загрозу смерті, як загибель товаришів, свідомість людини не може справитись з цим переживанням і переробити. Тоді виникає тривога, депресія, людина в спогадах повертається в ці події. Людина може почути шум, який схожий на вистріл і думати, що вона знову там. Страждає від порушень сну, роздратування, їй важко пристосуватися в суспільстві. Ми працюємо з такими людьми», - розповідає завідувач обласного науково-практичного Центру психосоматичної медицини, кандидат медичних наук  Ірина Василівна Коваленко.

У лікарні зазначають, що психотерапевтичну допомогу та лікування медикаментами, якщо є така потреба, проводять анонімно.

«Якщо людина приходить до психотерапевта, ми не заводимо ніяких карток, не ставимо на облік. Щоб відвідувачі не боялися, що це зашкодить їм у житті», - каже Ірина Коваленко.

Кожного дня з 8 до 17 години у будні учасникам АТО та переміщеним особам надають психологічні консультації за телефоном гарячої лінії 507920.

Зараз родини АТО та біженці отримують допомогу у диспансерному відділенні, обласному науково-практичному Центрі психосоматичної медицини та обласному спеціалізованому Центрі кризових станів лікарні академіка Ющенка. Також з 8.00 до 15.00 години працює психотерапевтичний кабінет. Записатися на до психотерапевта можна за телефонами 507921 та 0677806966.

У перспективі при психоневрологічній лікарні планують зробити єдиний центр, спеціально обладнаний для роботи з бійцями АТО та вимушеними переселенцями.

Вінниця.інфо