7 груд. 2010 12:43

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

32

0

У Вінницькій області 441 будинок буде з газом

У Вінницькій області 441 будинок буде з газом

У Вінницькій області газифіковано село Михайлівка Шаргородського району.


У Вінницькій області 441 будинок буде з газом

У Вінницькій області газифіковано село Михайлівка Шаргородського району.

Про це повідомляє управління у справах преси та інформації Вінницької облдержадміністрації.

За повідомленням, більша кількість коштів для газифікації надійшла від громади. Спонсорську допомогу надав місцеве приватне підприємство «Золотий колос», виділивши громаді на реалізацію 100 тонн цукру, кошти від якого також пішли на будівництво газопроводу. Загальна сума витрачених коштів склала 1 млн. 839 тис. грн.

Підключення відбулося від Джуринської траси. Громада села утворила місцевий кооператив, в склад якого увійшли мешканці 441 двору. З них у 255 помешканнях зробили прибудинковий монтаж і вже розпочато підключення газу до житла. Довжина газопроводу до села склала 7,5 км, а на його вулицях – 22 км.

Голова Вінницької обласної державної адміністрації Микола Джига повідомив, що керівництво області напрацьовує багато різноманітних програм для розвитку сільської місцевості. «Основними чинниками для покращення життєдіяльності на селі є ремонт доріг, проведення освітлення вулиць, ремонт шкіл та ФАПів, проведення газифікації. Держава зацікавлена у тому, щоб село активно розвивалося, мало всі необхідні блага для повноцінного життя. Сільські населені пункти необхідно виводити на більш високий рівень життя», - переконаний губернатор Вінниччини.

М.Джига також пообіцяв, що до кінця 2010 року отримують газ ще в селах Джурин та Деребчин цього ж району.

 

ВИННИЦА.info


0
0