28 жовт. 2010 14:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Політика
0

50

0

У Вінницькій області кількість порушень із наближенням дня виборів зростає – "Опора"

У Вінницькій області кількість порушень із наближенням дня виборів зростає – "Опора"

Збільшилась кількість фактів про підкуп виборців, скарг та позовів до суду


У Вінницькій області кількість порушень із наближенням дня виборів зростає – "Опора"

Громадянська мережа «Опора» зазначає, що у Вінницькій області кількість порушень із наближенням дня виборів зростає.

Про це повідомляє у ГМ «Опора» Вінницької області.

За повідомленням, збільшилась кількість фактів про підкуп виборців(у селах Хмільницького, Жмеринського, Калинівського районів), загострюється протистояння між представниками Партії регіонів та Української партії «Єдність», особливо в районах Калинівському, Козятинському, Томашпільському, Хмільницькому районах, про що свідчить кількість скарг та позовів до суду.

«Опора» зазначає, що збільшилася кількість фактів «чорного піару» по відношенню до окремих кандидатів на посаду міських та сільських голів, політичних партій: Української партії «Єдність», УП «Совість України», Партії регіонів.

Також на гарячу лінію ГМ «Опора» поступив дзвінок від особи, яка повідомила, що 30 жовтня буде спроба однією з політичних сил зняти з реєстрації кандидата в депутати до Вінницької обласної ради Олександра Домбровського. Ще один з кандидатів на посаду міського голови міста Жмеринки, майже систематично здійснює масову SMS розсилку привітань та закликів користувачам мобільних телефонів у м. Жмеринка;

«Опора» повідомляє, що у місті Ладижин виявлено брошуру агітаційного змісту під назвою «Градоначальник Ладыжина», що містить компрометуючу на одного з кандидатів на посаду міського голови.

Також є повідомлення, що голова однієї із дільничних виборчих комісій пропонував членам комісії підписати бланки протоколів про підрахунок голосів заздалегідь до дня виборів, аргументуючи обмеженістю часу під час підрахунку голосів.

У с. Уладівка Літинського району один з кандидатів на посаду сільського голови на власному авто розвозить по селі продуктові набори та пропонує від 30 до 100 гривен за голос (повідомив кандидат на посаду сільського голови), а у м. Хмільник зафіксовано спроби виключити членів 3-х ДВК Української партії «Єдність» під приводом неявки на засідання комісії, на яке насправді офіційно не запрошували.

 

ВИННИЦА.info

 


0
0