30 лип. 2010 17:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

37

0

У Вінницькій області командир роти "кришував" бізнес військовослужбовців

У Вінницькій області командир роти "кришував" бізнес військовослужбовців

контрактники займалися власним бізнесом й платили данину командирові


У Вінницькій області командир роти "кришував" бізнес військовослужбовців

У Вінницькій області співробітниками Служби Безпеки України затримано командира роти однієї із військових частин Вінницького гарнізону Повітряних Сил Збройних Сил України за підозрою у хабарництві.

Про це повідомляє прес-група Управління Служби безпеки України у Вінницькій області.

З’ясовано, що за ініціативи офіцера, який очолив підрозділ менше року тому назад, частина підлеглих мала «відкріплення» від місця проходження служби та займалась бізнесом, зі збереженням зарплати та військового стажу. За це ротний вимагав від «пільговиків» сплачувати йому щомісячні чергові проценти від прибутку. Гроші він отримував щоразу в іншому місті.

Чергову зустріч з одним із військовослужбовців-контрактників, який займався приватним перевезенням пасажирів, він призначив на 17 липня у центрі Вінниці, де він і був затриманий правоохоронцями.

Військовою прокуратурою вінницького гарнізону за наданими управлінням СБУ у Вінницькій області матеріалами (у порядку ст..97 КПК України), порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.368 Кримінального кодексу України – одержання хабара службовою особою, яка займає відповідальне становище.

 

ВИННИЦА.info


0
0