18 листоп. 2015 16:51

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Економіка
0

67

0

У Вінницькій області найдешевше сало, яловичина, сир і масло

У Вінницькій області найдешевше сало, яловичина, сир і масло

 Ціни на сало, яловичину, сир і масло найнижчі у Вінницькій області


У Вінницькій області найдешевше сало, яловичина, сир і масло

 Департаментом регіонального економічного розвитку обласної державної адміністрації здійснено порівняльний аналіз роздрібних цін на соціально значущі товари (за даними моніторингу цін, який проводиться Державною службою статистики України). Він свідчить про те, що у Вінницькій області середня ціна майже на всі соціально значущі товари є нижчою, ніж в середньому по Україні.

Про це інформує Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

Так, із проаналізованих 25 соціально значущих товарів, станом на 10 листопада, середні ціни в області по 22 найменуванням є меншими, ніж по Україні. Зокрема, по таких продуктах харчування як: яловичина - на 3,73 грн./кг, сало - на 5,67 грн./кг, масло вершкове жирністю 72-73% - на 2,52грн./кг, сир м'який жирністю 9% - на 2,90 грн./кг. Лише на 3 продукти середні ціни не значно вище середньоукраїнського рівня. А саме: рис – на0,13грн/кг, сметана жирністю 15% - на 0,02грн/кг, птиця (тушки курячі) – на 0,06 грн./кг.

Водночас в області прийнято ряд розпоряджень голови обласної державної адміністрації, дія яких направлена на регулювання цінових процесів на споживчому ринку.

ВИННИЦА.info