9 верес. 2010 16:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

37

0

У Вінницькій області підготовка до Таїнств Хрещення та Вінчання стане особливою

У Вінницькій області підготовка до Таїнств Хрещення та Вінчання стане особливою

У Вінницькій єпархії розроблено особливий план катихізичних бесід перед Таїнствами Хрещення та Вінчання


У Вінницькій області підготовка до Таїнств Хрещення та Вінчання стане особливою

У храмах Вінницької єпархії катихізичні бесіди перед Таїнствами Хрещення та Вінчання будуть проводитись за особливим планом.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької єпархії.

За повідомленням, архієпископа Вінницький і Могилів-Подільський Симеон з метою покращення рівня катихізації доручив керівник єпархіального місіонерського відділу розробити план катихізичної бесіди, який містить основні тези, що мають бути озвучені священиками.

Такий план отримало усе духовенство єпархії.

Архієпископ Симеон благословив, щоби й надалі катихізичні бесіди проводилися на усіх парафіях єпархії, окрім парафій м. Вінниці. Що стосується обласного центру, то катихізація тут буде проводитися лише у Спасао-Преображенському кафедральному соборі, куди будуть направлятися люди з усіх парафій міста. У соборі бесіди будуть проводити кращі катихізатори єпархії з м. Вінниці, м. Калинівки та з Вінницького району. Після проходження катихізації, хресні та рідні батьки, а також молодята повертатимуться до тих храмів, де вони отримали направлення, для сповіді, причастя і участі у тих Таїнствах, до яких їх готували.

Як зауважив владика Симеон, проведення катихізації у кафедральному соборі не знімає з парафіяльних священиків обов’язку особистого духовного спілкування з учасниками Таїнств, як під час сповіді, так і в інший час.

З благословення архієпископа Симеона катихізичні бесіди у Спасо-Преображенському кафедральному соборі будуть проводитися за таким розкладом:

Перша бесіда (загальна для хрещення і вінчання) – Понеділок, Четвер і П’ятниця о 18.00

Друга бесіда перед хрещенням – Вівторок, 18.00; П’ятниця о 10.00

Друга бесіда перед вінчанням – Середа, 18.00

Довідка.

Обов’язкова катихізації перед Таїнствами Хрещення та Вінчання запроваджена з початку року в усіх храмах Вінницької єпархії. Спочатку це була одна бесіда, яку проводив священик. Потім, з благословення владики Симеона, проводились як мінімум дві бесіди. Обов’язковим стало знання молитви «Отче наш» та вміння прочитати Символ віри. Окрім того, до участі в бесідах залучалися не лише хресні батьки, а й рідні батьки хрещаємих.

 

ВИННИЦА.info


0
0