23 лип. 2010 17:41

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

31

0

У Вінницькій області поексперементують із галуззю охорони здоров’я

У Вінницькій області поексперементують із галуззю охорони здоров’я

пілотний проект фінансуватиме Світовий банк

 


У Вінницькій області поексперементують із галуззю охорони здоров’я

Вінницька область обрана для реалізації пілотного проекту з реформування галузі охорони здоров’я.

Про це на розширеній колегії управління охорони здоров’я та курортів Вінницької облдержадміністрації повідомила заступник міністра охорони здоров’я України Світлана Буніна.

«Міністерство охорони здоров’я вважає, що практичні заходи та ключові механізми щодо реформування системи охорони здоров’я перш за все мають бути відпрацьовані на базі пілотних регіонів. Такими пілотними регіонами визначена Вінницька та Дніпропетровська області», - сказала вона.

С.Буніна зазначила, що для супроводу та координації роботи цього проекту створена міжвідомча робоча група. «На сьогоднішній день міністерством проводяться консультації та консультативні зустрічі із представниками Світового банку щодо залучення грантів для фінансування цих проектів», - повідомила заступник міністра охорони здоров’я України.

Начальник управління охорони здоров’я та курортів Вінницької облдержадміністрації Лідія Діденко пояснила , що головними етапами програми, реалізація якої розрахована на 2010-2014 роки, є вивчення ситуації, навчання групи медпрацівників та реформування галузі, що передбачає створення центрів первинної допомоги, зміни в організації роботи первинної та вторинної ланки медицини.

«Для підготовки проекту планується дослідити як населення обслуговується медпрацівниками та слід провести централізацію фінансування», - сказала Л.Діденко.

Коментуючи вищезазначений проект, голова Вінницької обласної державної адміністрації Микола Джига сказав, що для втілення в життя цього проекту будуть залучені найкваліфікованіші працівники медичної галузі. «Якщо такий проект буде реалізовуватись, то кому ж тоді, як не професорсько-викладацькому складу, як не працівникам Вінницького медичного університету туди увійти – безумовно будуть запрошені самі кваліфіковані працівники для того, щоб цей проект отримав розвиток і ми показали при реформуванні, що медицина має бути такою, якою її хочуть бачити люди», - зазначив М.Джига.

 

ВИННИЦА.info

 

 


0
0