6 лип. 2010 10:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Культура
0

35

0

У Вінницькій області продемонстрували «Мамині рушники»

У Вінницькій області продемонстрували «Мамині рушники»

У фестивалі взяли участь 45 вишивальниць Вінниччини


У Вінницькій області продемонстрували «Мамині рушники»

В селі Правилівка Оратівського району відбувся обласний фестиваль «Мамині рушники».

Про це повідомляє Головне управління з питань внутрішньої політики у справах засобів масової інформації та зв`язків з громадськістю Вінницької облдержадміністрації.

У фестивалі взяли участь 45 вишивальниць Вінниччини, 16 фольклорних та вокальних колективів і виконавців з 11 районів Вінницької області, вокальний колектив з Київської області та 7 відомих співаків України, зокрема це: заслужені артисти України Станіслав Городинський і Микола Янченко, співак Ігор Юрковський (м. Вінниця), заслужений артист України Віктор Кавун та композитор-співачка Раїса Поштар (м.Київ), заслужена артистка України Олена Кухта (м.Ялта), композитор-співак Володимир Гуменчук (м. Калинівка).

Фестиваль «Мамині рушники» відзначився великою кількістю прем’єр авторських пісень присвячених красі українського рушника.

Під час проведення фестивалю була також вшанована заслужений майстр народної творчості України, вишивальниця – автора ескізу рушника «Вишивана доля Вінниччини» Галина Данилюк .

По завершенню заходу всі бажаючі мали можливість сфотографуватися на фоні 8-ми метрового Подільського рушника «Вишивана доля Вінниччини», оздобленого сакральними знаками та символами рідного краю, починаючи з часів трипільської культури (близько 50 знаків та символів), з зображенням дерева життя з розташуванням 27 квіток, що відповідає кількості адміністративних центрів Вінницької області.

 

ВИННИЦА.info


0
0