15 жовт. 2010 19:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Політика
0

46

0

У Вінницькій області провладні партії збільшили кількість займаних посад в ТВК

У Вінницькій області провладні партії збільшили кількість займаних посад в ТВК

Найбільше керівних посад втратили ВО «Батьківщина» - 5 осіб. натомість збільшилась кількість займаних посад Партією регіонів та Народною Партією (3 та 7 осіб відповідно).


У Вінницькій області провладні партії збільшили кількість займаних посад в ТВК

Громадянська мережа ОПОРА повідомила, що у Вінницькій області провладні партії збільшили кількість займаних посад в ТВК.

Про це під час прес-конференції 15 жовтня розповіла координатор довготермінового спостереження на Вінниччині Наталія Величко.

Вона назвала однією із значних загроз для прозорості та чесності виборчого процесу подальше порушення балансу представництва політичних сил в територіальних виборчих комісіях, адже й досі у ТВК Вінниччини тривають кадрові зміни та перерозподіл керівних посад.

Н.Величко розповіла, що 15 вересня 2010 року Центральна виборча комісія сформувала склад 34 територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів 31 жовтня 2010 року на Вінниччині.

Однак вже через тиждень ЦВК змушена була вносити зміни до складу ТВК, ротація членів територіальних комісій триває й досі.

Координатор повідомила, що у період з 21 вересня (дата прийняття першої постанови ЦВК про зміни у складі ТВК) по 13 жовтня (дата обробки інформації) було змінено 15 осіб з керівного складу комісій на Вінниччині. Серед них секретарів (5 осіб), голів (6 осіб) та заступників голів ТВК (4 особи).

Н.Величко також зазначила. що більше членів ТВК по Україні виведено зі складу комісій тільки в Луганській області (23 особи).

Найчастіше причиною такого рішення ЦВК були особисті заяви осіб про складання повноважень члена комісії (13 випадків), 1 випадок, – через відкликання суб’єктом подання кандидатури, 1 випадок припинення повноважень члена комісії через систематичне невиконання своїх обов’язків.

Н.Величко розповіла, що у розрізі партійного представництва найбільше керівних посад втратили ВО «Батьківщина» - 5 осіб. Натомість завдяки таким змінам у керівних складах територіальних виборчих комісій збільшилась кількість займаних посад Партією регіонів та Народною Партією (3 та 7 осіб відповідно).

"Це свідчить про те, що політичні партії як слід не підготували своїх людей до роботи у складі комісій. Таким чином, членами ТВК, в тому числі і на керівних посадах, особи з невідповідним досвідом. Це вплинуло і на якість роботи даних комісій. Завдяки таким змінам у керівних складах територіальних виборчих комісій, провладні партії збільшили кількість займаних посад в ТВК", - сказала Н.Величко.

Представники ОПОРИ передбачають, що ці зміни можуть тривати і надалі.

Нагадаємо, за даними ГМ ОПОРА у вересні 2010 року найбільшу кількість посад голів ТВК на Вінниччині отримали представники ВО «Батьківщина» – 19,59%. Друге та третє місце за кількістю голів ТВК посідають представники «Народної партії» - 4,13% та «Нашої України» -3,9%. Четверте місце - за представниками «Партії регіонів».

 

ВИННИЦА.info


0
0