8 листоп. 2018 17:16

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

127

0

У Вінницькій області реформують військові комісаріати

У Вінницькій області реформують військові комісаріати

 До кінця 2019 року військові комісаріати реформують у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки


У Вінницькій області реформують військові комісаріати

 До кінця 2019 року військові комісаріати реформують у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької облдержадміністрації.

Рoзпoвідаючи прo рефoрмування військoвих кoмісаріатів військoвий кoмісар Вінницькoгo OВO Oлег Вінницький пoвідoмив, щo в серпні 2016 рoку прийнятo рішення рефoрмувати військкoмати в теритoріальні центри кoмплектування та сoціальнoї підтримки. Причинами такoгo рішення керівник кoмісаріату називає тoй факт, щo існуючий стан дoвіри грoмадян дo військoвих кoмісаріатів після мoбілізації у 2014-2016 рoках, бажав би бути кращим. Крім тoгo, функції і назва військoвих кoмісаріатів нoсили рoзпoрядчo-примусoвий характер, і такий вид діяльнoсті, який має бути ліквідoванo. Натoмість, у нoвих підрoзділах більше уваги звертатимуть на підвищення рівня дoвіри суспільства дo військoвих структур та пoкращення взаємoдії з грoмадянами.

«Акцент буде ставитися на роботі із соціальної підтримки тих, хто має і мав відношення до ЗСУ і силових структур - це питання соціального і пенсійного забезпечення. Також, буде можливість більш ефективно здійснювати громадський контроль за діяльністю військових структур. Експеримент щодо створення територіальних центрів був зроблений на базі обласного і одного районного військкоматів Чернігівської області . До кінця 2018 року тер центри мають запрацювати у Дніпропетровській, Одеській, Чернігівській та Рівненській областях. Вінницька має перейти на новий формат роботи до 25 грудня 2019 року. Зараз ідуть підготовчі роботи, а з першого січня почнемо реформування. Крім того, реорганізація збігатиметься із введенням в дію єдиного реєстру військовозобов’язаних. В планах, також, перехід від паперового військового квитка, який зараз отримує призовник чи контрактник, до електронного. Запрацювати дана система має із 2020 року. Це дасть змогу покращити військовий облік та унеможливить його уникнення», - зазначив Олег Вінницький.

У Вінницькій області реформують військові комісаріати

Загалом функції нової структури залишаться ті ж, що і раніше, але будуть розподілені за окремими блоками: комплектування військ в мирний час та особливий період, і мобілізаційна робота; соціальна підтримка, надання юридичної допомоги військовослужбовцям та військовозобов’язаним. Також буде збільшено кількість прийомних днів у військових комісаріатах для зменшення черг та зручності громадян.

Начальник відділу комплектування та призову Вінницького обласного військового комісаріату Михайло Дзигаленко повідомив дані результатів призову громадян України на строкову військову службу восени 2018 року. Так, осінньому призову підлягає 965 чоловік, в жовтні поточного року до війська відправлено 446, а в листопаді очікують ще 519 новобранців.

Варто зазначити, що в разі неявки призовника для проходження медичного огляду, він несе адміністративну відповідальність у вигляді штрафу в розмірі 85 грн., а за повторну неявку – 225 грн.

В разі проходження призовником медичної комісії і отримання повістки для прибуття в пункт збору, за неявку наступає кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 3-х років.

У Вінницькій області реформують військові комісаріати - фото 2

Вiнниця.info, фото - департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА