29 лип. 2010 12:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Економіка
0

41

0

У Вінницькій області розпочато масштабний наступ на підприємства-боржників по зарплаті

У Вінницькій області розпочато масштабний наступ на підприємства-боржників по зарплаті

245 керівників вже притягнуто до відповідальності, по 33 – матеріали передані правоохоронцям

 


У Вінницькій області розпочато масштабний наступ на підприємства-боржників по зарплаті

У Вінницькій області за порушення трудового законодавства до різних видів відповідальності притягнуто більше 245 керівників підприємства-боржників по зарплаті, на 33 керівників - матеріали передані правоохоронним органам

Про це повідомив начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Віталій Давиденко.

За його словами на сьогодні в області нараховується 204 підприємства, що не забезпечують своєчасну виплату зарплати. В тому числі 117 належать до категорії економічно активних, з яких 8 – державної (2,8 млн. грн.), 18 - комунальної (6,4 млн. грн.).

В. Давиденко вважає за необхідне активніше працювати над погашенням заборгованості із заробітної плати

У свою чергу перший заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Іван Мовчан запитав у В.Давиденко скільки він за останній місяць був в районах і в яких саме, з якими підприємствами-боржниками особисто працював разом із місцевими керівниками? У відповідь В.Давиденко зазначив, що опікується роботою обласної комісії і конкретно відряджень по підприємствам в останні місяці в нього не було.

«На цих підприємствах працюють тисячі людей і вони не отримують своєчасно заробітну плату. І сьогодні у вашій службі близько тисячі працюючих, які повинні виступати каталізаторами цих процесів, щоб ця зарплата своєчасно виплачувалась. Сьогодні у влади достатньо важелів, щоб цих господарників заставити своєчасно платити зарплату», - вважає І.Мовчан.

Перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації переконаний, що має бути конкретна робота з конкретним боржником щоденно. «Має бути «точечна» робота «точечні» заходи в роботі з боржниками по заробітній платі. Я попрошу вас до 1 вересня кожний із керівників районів має прозвітувати мені особисто по тих боржниках, які є в кожному з районів», - поставив завдання І.Мовчан.

Також він попросив керівників кожного з районів скласти список підприємств, які на їх думку є безнадійними. «По цій категорії підприємств-боржників будемо разом з вами запрошувати керівників цих підприємств окремо з кожним розмовляти. Питання виплати заробітної плати – це питання №1. робочий день ми будемо починати з цього і на цьому питанні закінчувати», - додав І.Мовчан.

Нагадаємо, що станом на 1 липня 2010 року, загальна сума боргу з виплати зарплати становила 34,5 млн. грн., в тому числі: 24,4 млн. грн. (64,9%) - на економічно активних підприємствах, 10,3 млн. грн. (29,9%) – на підприємствах-банкрутах, 1,8 млн. грн. (5%) - на підприємствах, які зупинили господарську діяльність.

 

ВИННИЦА.info

 


0
0