6 лип. 2010 11:21

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

33

0

У Вінницькій області в школярів-випускників металошукачами шукали мобільні телефони

У Вінницькій області в школярів-випускників металошукачами шукали мобільні телефони

В деяких регіонах також були виявлені нестандартні випадки


У Вінницькій області в школярів-випускників металошукачами шукали мобільні телефони

У Вінницькій області під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання з української мови в пунктах тестування, міліціонери були озброєні металошукачами, якими визначали, чи користуються абітурієнти мобільними телефонами.

Про це повідомляє громадянська мережа «Опора».

За даними громадянської мережи «Опора» представники якої проводили громадське спостереження зовнішнього незалежного оцінювання-2010, в деяких регіонах також були виявлені нестандартні випадки. Так, під час проведення тестування з

української мови виявили, що у Львівській та Рівненській областях використовувались 2 приміщення молодших класів для проведення ЗНО. Це створило додаткові незручності для учасників тестування, коліна яких не вміщувались під парти розраховані на дітлахів.

А у місті Рівне помічник інструктора заснув на останній парті, чим здивував як учасників тестування, так і спостерігачів.

У Сарненській гімназії під аудиторію було виділено занадто велике за площею приміщення, в результаті, абітурієнти через луну («ехо») не змогли розібрати змісту виступу інструктора щодо процедур, умов та перебігу тестування.

Математика. На пункті тестування, що знаходиться в Івано-Франківській ЗОШ №24, абітурієнт намагався скористатися мобільним телефоном в туалеті та отримати підказку від третьої особи. Після цього учасник тестування забув вимкнути звук на телефоні, який почав дзвонити. В результаті його було позбавлено права продовжити роботу над тестом.

Аналогічний випадок зафіксовано у Івано-Франківській Гімназії №2. Абітурієнт дуже гучно розмовляв по телефону в туалеті та консультувався щодо завдань ЗНО. Його розмову почув черговий. В результаті складено акт про порушення, абітурієнт залишив пункт тестування не склавши тест з математики.

У м. Каховка ЗОШ №4 пункт тестування вирішило охороняти одразу 2 міліціонери. На запитання спостерігача, чому за порядком слідкуватимуть два правоохоронця, один з них відповів, що прийшов з товаришем. Втім, регламент роботи пункту тестування чітко передбачає, яка кількість міліціонерів повинна бути. Тож, правоохоронець залишився без друга.

В Житомирі на пункті тестування ЗОШ №30 в туалеті зібрався «консиліум» з 5 учасників, які організували активні «консультації» щодо тестових завдань та правильних відповідей. Хоча черговий став свідком порушення, абітурієнти після закінчення обговорення продовжили роботу над тестом.

У Черкаській області був зафіксовано випадок в гімназії ім. С.Д.Скляренка м. Золотоноша, де на пункт тестування не пустили міліціонера. Адміністрація посилалася на те, що це не передбачено правилами, хоча регламент вимагає присутність одного правоохоронця. Міліціонер 30 хвилин намагався прорватися у приміщення, а згодом вирішив виконувати свій службовий обов’язок на дворі. На пункті тестування були присутні громадські спостерігачі, які засвідчують, що інших порушень не було та пов’язують даний інцидент з тим, що адміністрація «перестаралася».

Історія України. В Івано-Франківську у Коломийській ЗОШ №5 в аудиторії, де був присутній громадський спостерігач, абітурієнти, що спочатку планували складати тест російською мовою, використовували за власним бажанням україномовні матеріали.

Хімія. У школі №28 м. Черкаси, абітурієнта, який відверто списував, було позбавлено права продовжити роботу над тестом. В результаті його роботу буде анульовано регламентною комісією. Ця ситуація є типовою для ЗНО 2010 року. Втім, позаштатного змісту їй додала поведінка батька, який за сумісництвом виявився депутатом Черкаської районної ради. Чоловік, порушуючи регламент, увірвався до пункту тестування та влаштував моральний терор адміністрації і громадським спостерігачам.

Він намагався переконати відповідальну особу та спостерігачів дозволити сину продовжити роботу. Після декількох невдалих спроб батько-депутат знепритомнів. Персоналу пункту тестування довелося надати чоловікові першу медичну допомогу. Попри емоції батька, сина до здачі тесту не допустили.

Фізика. У Київській школі №226 спостерігачем було зафіксовано посилений режим нагляду за абітурієнтами. Так, до туалетів не запускали більше 2-х осіб одночасно. А на одному з пунктів тестування в тому ж туалетному приміщені встановлено камеру відео нагляду.

 

ВИННИЦА.info


0
0