9 лип. 2010 16:55

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

14

0

У Вінницькій області з початку року викрито 19 злочинів в аграрному секторі

У Вінницькій області з початку року викрито 19 злочинів в аграрному секторі

сума збитків за викритими злочинами складала близько 5 млн. грн.


У Вінницькій області з початку року викрито 19 злочинів в аграрному секторі

У Вінницькій області з початку року викрито 19 злочинів, скоєними в період весняно-польових робіт.

Про це повідомив заступник начальника ГУ МВС у Вінницькій області Микола Загоруйко.

За його словами, з початку року вже скоєно 5 злочинів крадіжок – це заволодіння зерном кукурудзи в кількості 100 тонн, крадіжка 3 тонн насіння люцерни зі складу, крадіжка 740 кг селітри та інше.

Також задокументовано 6 злочинів, пов’язаних із привласненням та розтратою основних засобів на суму понад 1 млн. грн. Так, службові і посадові особи одного із сіл Тростянецького району, зловживаючи службовим становищем, привласнили сільгосптехніку в кількості 16 одиниць на суму 414 тис. грн., яка перебувала в платному користуванні.

Викрито також 6 злочинів за фактом незаконного надання у користування земель сільгосппризначення площею понад 400 га. Посадові особи Жмеринської райдержадміністрації, зловживаючи службовим становищем, діючи в інтересах третіх осіб, шляхом складання завідомо неправдивих документів незаконно передали в оренду фермерському господарству із земель сільгоспризначення земельну ділянку Демидівської сільської ради площею 400 га строком на 49 років чим завдали збитків державі на 240 тис. грн.

Викрито також злочинну діяльність посадових осіб одного із підприємств Барського району, які шляхом різних протиправних оборудок з зерном державі завдано збитків на майже 3 млн. грн.

М.Загоруйко основними причинами та умовами скоєння цих злочинів назвав незабезпечення керівниками сільгосппідприємств належної охорони об’єктів, де зберігаються товарно-матеріальні цінності, їх низьке технічне укріплення, відсутність належного освітлення, засобів зв’язку тощо.

Він також додав, що в 2009 році було виявлено 50 злочинів, вчинених під час збирання продукції нового урожаю, до відповідальності за викритими злочинами притягнуто 40 осіб, з яких 5 – керівники сільгосппідприємств, 11 – матеріально-відповідальних осіб та є і фізичні особи. В ході проведення цих заходів було вилучено викрадених товарно-матеріальних цінностей на понад 600 тис. грн. встановлена сума збитків за викритими злочинами складала 5,5 млн. грн.

 

ВИННИЦА.info


0
0