7 груд. 2010 10:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

37

0

У Вінницькій області заможні церкви допомагатимуть бідним

У Вінницькій області заможні церкви допомагатимуть бідним

У Вінницькій єпархії УПЦ МП в 2011 році стартує акція з надання допомоги найбіднішим парафіям


У Вінницькій області заможні церкви допомагатимуть бідним

У Вінницькій єпархії Української Православної Церкви Московського Патріархату в 2011 році стартує акція з надання допомоги найбіднішим парафіям єпархії.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької єпархії Української Православної Церкви Московського Патріархату.

За повідомленням, при єпархіальному управлінні буде створено спеціальний фонд, до якого щомісячно буде надходити невелика сума пожертвувань від кожної з парафій.

Після цього, через півроку акумульовані кошти будуть передані одній з 13 найбідніших парафій (по числу благочинь), яка представить єпархіальному керівництву та духовенству проект їх використання та доведе, що саме вона гідна отримати цю допомогу.

Таким чином, у єпархії буде постійно проводитись конкурс серед бідних парафій, у якому переможе згуртована, активна та ініціативна парафія, яка при своїй бідності не забуває про необхідність духовної праці.

Наприкінці 2011 року ще одна парафія отримає допомогу. «Таким чином, ми разом зможемо потроху «ставити на ноги» хоча б по дві парафії на рік. При сьогоднішній загальній бідності та зубожінню сіл це буде дуже добра справа», - вважає архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон.

Також архієрей нагадав, що до кінця 2010 року усі 11 багатодітних сімей, які мають по п’ятеро і більше дітей отримають від єпархіального управління грошову допомогу.

Нагадаємо, у Вінницькій єпархії УПЦ МП 2011 рік оголошений Роком молоді, 2010 рік – був Роком сім’ї

 

ВИННИЦА.info


0
0