17 верес. 2010 11:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

14

0

У Вінницькій області запущено пересувну медичну клініку для медичного огляду дітей

У Вінницькій області запущено пересувну медичну клініку для медичного огляду дітей

За останніми даними з 500 оглянутих дітей 80% - діти мають фізичні відхилення


У Вінницькій області запущено пересувну медичну клініку для медичного огляду дітей

У Вінницькій області запущено пересувну медичну клініку для проведення медичного огляду дітей.

Про це повідомив голова Вінницької обласної державної адміністрації Микола Джига.

«В області ми розпочали медичний огляд дітей. Для цього задіяна спеціальна медична пересувна клініка на базі автомобіля, оснащеного медичною технікою. В районах, селах медичний огляд проводять лікарі районних лікарень», - повідомив М.Джига.

Він зазначив, що за останніми даними з 500 оглянутих дітей 80% - діти мають фізичні відхилення. «Дитина, яка цілодобово сидить за комп’ютером, по 6 годин у класі – вже з цього часу ми формуємо інвалідів. Потрібно дітей фізично навантажувати, потрібно, щоб вони були на свіжому повітрі, потрібно щоб вони займались спортом», - вважає губернатор області.

Він повідомив, що зараз проводиться інвентаризація усіх спортивних майданчиків. «Усі ці спортивні майданчики, мають бути обладнані перекладинами, бруссями, повинні бути волейбольні площадки, спортивне поле – це все потрібно зробити», - сказав М.Джига.

Він переконаний, що тоді зменшиться приток хворих до лікарень. «Ми будуємо лікарні, а нам потрібно будувати спортивні майданчики, спортивні споруди. Дітьми потрібно займатись, а в нас, нажаль, цього немає. В області ця робота розвернута», - сказав М.Джига.

 

ВИННИЦА.info


0
0