13 січ. 2011 11:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

46

0

У Вінницькій облдержадміністрації вирішували де взяти 6млн.гривен для інтернатів

У Вінницькій облдержадміністрації вирішували де взяти 6млн.гривен для інтернатів

12 грудня у Вінницькій облдержадміністрації відбулась нарада з директорами інтернатних установ та керівництвом головного управління праці та соціального захисту населення області щодо фінансування інтернатних закладів.


У Вінницькій облдержадміністрації вирішували де взяти 6млн.гривен  для інтернатів

12 грудня у Вінницькій облдержадміністрації відбулась нарада з директорами інтернатних установ та керівництвом головного управління праці та соціального захисту населення області щодо фінансування інтернатних закладів.

Про це повідомляє управління у справах преси та інформації Вінницької обласної державної адміністрації.

З приводу вирішення нагальних питань, які стосуються стану фінансування інтернатних закладів, заступник голови обласної державної адміністрації Любов Спірідонова провела нараду з директорами цих установ та керівництвом головного управління праці та соціального захисту населення області.

Як зазначила Л.Спірідонова ситуація, що склалася навколо інтернатних закладів, а особливо із забезпеченням соціального захисту інвалідів, які перебувають в даних закладах є неприпустимою. Особливо виділяється питання фінансування їх у 2011 році. У 2010 році із обласного бюджету виділено коштів на загальну суму 51,2 млн.гривен, яких вистачило на погашення захищених видатків. Додатково було винайдено 8 млн.гривен, яких не вистачало на потреби інтернатів. Спостерігається збільшення видатків на енергоносії і, звичайно, зростатиме потреба у збільшені грошових надходжень для погашення всіх необхідних витрат.

Виконуючий обов'язки начальника головного управління С. Мороз ознайомив усіх учасників наради із проблемними питаннями, які стосуються більшості інтернатних закладів. Він також наголосив на необхідності проведення капітальних ремонтів покрівель ряду інтернатів. Під час наради керівники закладів поділилися своїми проблемами, які в більшій мірі стосувалися ремонтів приміщень, відмови лікувальних закладів районів допомагати у лікуванні мешканців інтернатних установ.

За попередніми даними на 2011 рік для закриття захищених видатків необхідно додаткових коштів на суму 16 млн.гривен. На одній із останніх сесій обласної ради винайдено 10 млн.грн., але ще необхідно 6 млн.гривен.

Підводячи підсумки наради заступник голови облдержадміністрації зупинилася на найголовніших аспектах, а саме - необхідності фінансування, в першу чергу, заходів, якістосуються забезпечення життєдіяльності закладів. Необхідно підготувати звернення до Кабінету Міністрів України щодо збільшення фінансування першочергових заходів. Всі витрати звести до мінімальних задля економії коштів, щоб вистачило на інші потреби. Далі працювати у напрямку залучення спонсорських коштів, гуманітарної допомоги, постійно інформувати облдержадміністрацію з приводу виникнення проблемних питань тощо.

ВИННИЦА.info


0
0