2 лип. 2014 16:33

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Влада
0

54

0

У Вінницькій облраді хочуть здихатися від Солейко

У Вінницькій облраді хочуть здихатися від Солейко

 Депутати назбирали 44 голоси про скасування посади заступника голови облради


У Вінницькій облраді хочуть здихатися від Солейко

 Подвійне “Шерше ля фам!” у вищих коридорах обласної влади може розгорітись вже на найближчій сесії обласної ради. Адже серед депутатів йде активний збір підписів одразу по двох жінках при посадах і обоє вони від “Батьківщини”! Це пиляють “стільці” під нинішнім заступником голови облради Наталею Солейко, посаду якої хочуть скоротити і кошти направити на фінансування батальйону територіальної оборони. Крім того ініціюється висловлення недовіри заступнику губернатора Людмилі Щербаківській! В чому ж опоненти звинувачують Наталю Петрівну та Людмилу Михайлівну?

- Якщо за ці пропозиції дійсно назбирається по 44-и голоси, то я б назвав це спробою реваншу та контрреволюцією, - прокоментував ситуацію голова обласної ради Сергій Свитко. - Бо до мене чи до Солейко із якимись конкретними претензіями ніхто із депутатів не приходив. Тому треба просто зачекати і подивитись хто із депутатів поставив там свій підпис і дійсно зможе предметно покритикувати двох заступниць. Тим більше, що часу як для роботи так і підкилимних “маневрів” у депутатів вистачає. Адже найближчу сесію ми плануємо на середину липня... Але чи прийдуть на неї ці “реваншисти”, що в такий час за звичай люблять їздити по курортах коли в країні фактично йде війна? 

Цікаво, що Наталя Солейко поки що відмовляється від будь-яких оцінок цього “збору підписів” та дуже коротко звернулась до своїх “опонетів”:

- Хто підписався — Аксельрод, Побережець, Яремчук і Чорноокий?, - заявила вона. - Мене не цікавить діяльність згаданих вами людей... І поки що я не буду коментувати ці рухи. Не хочу!

Водночас, Сергій Свитко зробив свій рішучий крок у “Справі лікарів” - звернувся до обласного прокурора із заявою:

- Я прошу В’ячеслава Соколового дати правову оцінку незаконному поверненню 23-го червня громадянки Антонець на посаду головного лікаря дитячої обласної лікарні, - розповів голова облради. - Адже вона до вирішення питання по суті самовільно зайняла кабінет, підписує фінансові документи, видає накази і робить вигляд, що її мають обійти всі зміни в державі, області та лікарні. 

Так само я прошу обласного прокурора розслідувати ситуацію в шкірвендиспасері, де новопризначеному керівнику Максиму Третякову чиниться супротив, не віддають печатку, влаштовують обструкцію... 

Адже це елементарна неповага до Закону, рішень обласної ради і вимог Майдану щодо люстрації посадовців та керівників.

Також Свитко додав: “до кінця тижня ми оприлюднимо дуже “цікаві” факти привласнення та “прихватизації” комунальної землі окремими головними лікарнями у Вінницькій області. Попереду ще чимало резонансних викриттів

Коли верстався номер стало відомо, що Тетяна Антонець вчора була на роботі, видавала накази, проводила наради. Ситуацію на місці вивчала керівник облдепартаменту охорони здоров’я Тетяна Бабій, ось як вона прокоментувала ситуацію : я у робочому кабінеті головного лікаря зустріла Тетяну Іванівну і попередила, що її перебування тут незаконне, це адміністративне порушення. Попросила її звільнити кабінет та змінити табличку на дверях головного лікаря.

“Справа лікарів” і дійсно стала лакмусом, який оголив методи роботи і боротьби владного бомонду Вінниччини. 

Роман Ковальський, "33-й канал"


0
0