1 лют. 2014 19:33

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:56
Політика
0

67

0

У Вінницькій облраді людей Татусяка «злили» під опозицію

У Вінницькій облраді людей Татусяка «злили» під опозицію

 Депутати звільнили Наталію Рекуту з посади голови бюджетної комісії та Марину Коваль – голови комісії зі свободи слова. Їх місце зайняли відповідно БЮТівець Ігор Вернигор та Анатолій Жучинський з «Єдності Вінниччини»


У Вінницькій облраді людей Татусяка «злили» під опозицію

Кадрові зміни в керівництві обласної ради 1 лютого не стали єдини серед питань, які передували головном питанню сесії – прийняттю бюджета. Спочатку депутати поміняли Юрія Медведєва на Наталію Солейко на посаді заступника голови Вінницької обласної ради. А потім, за відсутності через хворобу голови облради Сергія Татусяка, прийнялись за його людей на ключових посадах в обласних комісіях.

 У Вінницькій облраді людей Татусяка «злили» під опозицію

Першим стало прийняття відставки голови комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету й фінансів, яку обіймала Наталія Рекута (до недавна Гетце), чия мережа магазинів «Варшава» трошки постраждала від дій молодих протестувальників. За її відставку проголосували 68 депутатів.

 У Вінницькій облраді людей Татусяка «злили» під опозицію - фото 2

 У Вінницькій облраді людей Татусяка «злили» під опозицію - фото 3

На її місце «Батьківщина» запропоновула свого депутата Ігоря Вернигора. Його кандидатуру підтримали 71 депутат.

 У Вінницькій облраді людей Татусяка «злили» під опозицію - фото 4

 У Вінницькій облраді людей Татусяка «злили» під опозицію - фото 5

Потім депутати 72 мандатами проголосували про звільнення голови комісії з питань розвитку демократії, гласності, свободи слова, інформаційного простору Марини Коваль.

 У Вінницькій облраді людей Татусяка «злили» під опозицію - фото 6

А на її місце прийшов головний редактор найтиражнішої газети Вінницької області «33-й канал» Анатолій Жучинський, який входить до складу фракції «Єдність Вінниччини», що на початку голосування втратила 5 бійців, які перейшли у новостворену группу «Совість України». Обидва голосування були результативними завдяки 72 голосам депутатів облради.

 У Вінницькій облраді людей Татусяка «злили» під опозицію - фото 7

Перед обранням Жучинський помінявся місцями із заступницею Щербаківської по партії «Батьківщина» Лесею Мороз місцем у комісії регламенту, депутатської діяльності та етикі.

Тож тепер позиції Сергія Татусяка в обласній раді суттєво послабшали. Адже тепер в керівництві комісій облради він контролює лише – комісію з питань молодіжної політики, спорту і туризму, яку очолює Ірек Гатауллін, комісію з питань зміцнення законності, правопорядку, боротьби з корупцією, охорони прав і свобод громадян (Віталій Мрачковський), комісію з питань охорони довкілля, раціонального використання надр (Микола Андрусишин) та комісію з питань будівництва, розвитку населених пунктів та територій (Олексій Гаврилов).

 У Вінницькій облраді людей Татусяка «злили» під опозицію - фото 8

ВИННИЦА.info


0
0