9 квіт. 2017 13:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

47

0

У Вінницькій облраді Європейський Молодіжний Парламент проводить сесію

У Вінницькій облраді Європейський Молодіжний Парламент проводить сесію

 У Вінницькій облраді Європейський Молодіжний Парламент проводить сесію 


У Вінницькій облраді Європейський Молодіжний Парламент проводить сесію

 90 студентів та старшокласників віком від 14 до 24 років з України, Естонії, Нідерландів, Португалії, Росії, Румунії, Словаччини, Туреччини, Грузії та Бельгії зібрались 9 квітня у сесійній залі Вінницької обласної ради для проведення регіональної сесії Європейського Молодіжного Парламенту. Напередодні молодь обговорювала теми політики, технічних інновацій, соціального захисту та економічного розвитку. У роботі регіональної сесії Європейського Молодіжного парламенту взяв участь голова обласної Ради Анатолій Олійник.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької облради.

«Саме молодь стала рушійною силою змін в Україні, коли у 2013 році вийшла на Майдан, - звернувся до присутніх Анатолій Дмитрович. – Тому все, що необхідно зробити аби адаптувати своє законодавство та нормативні документи до європейських стандартів, Україна вже три роки робить. І ставши на європейський шлях, я переконаний, що це назавжди. Важливо, що саме ви, молодь, маєте свою платформу і через свій погляд напрацьовуєте рішення, які передаєте у Європейський парламент. Саме сьогодні до вашої думки щодо майбутнього мають прислухатись і Європарламент, і всі законодавчі органи країн, які ви представляєте».

Анатолій Олійник ознайомив молодь з роботою найвищого самоврядного органу Вінницької області.

«Сесія розпочалася з побудови команди, спрямованого на швидке знайомство та налагодження ефективних комунікацій між делегатами, – розповідає Президент Регіональної сесії ЄМП Україна у Вінниці Галина Вірт. – Робота у комітетах сприятиме напрацюванню резолюцій, що акумулюватимуть пропозиції та ідеї учасників сесії щодо вирішення нагальних проблем державного та європейського масштабу».

На засіданні Європейського молодіжного парламенту проходять дебати з питань, напрацьованих у комітетах. Завершиться сесія голосуванням за проекти резолюцій під час Генеральної Асамблеї.

Окрім робочих зустрічей у рамках роботи була передбачена культурна програма заходу, яка включала тематичну вечірку, а також екскурсії для гостей. На заході «Eurovillage» учасники презентували національні страви різних країн та традиційну кухню різних регіонів України.

Робота Молодіжного Європейського Парламенту триватиме у сесійній залі обласної ради 9 квітня до 19-ї години.

У Вінницькій облраді Європейський Молодіжний Парламент проводить сесію

У Вінницькій облраді Європейський Молодіжний Парламент проводить сесію - фото 2

У Вінницькій облраді Європейський Молодіжний Парламент проводить сесію - фото 3

У Вінницькій облраді Європейський Молодіжний Парламент проводить сесію - фото 4

У Вінницькій облраді Європейський Молодіжний Парламент проводить сесію - фото 5

У Вінницькій облраді Європейський Молодіжний Парламент проводить сесію - фото 6

У Вінницькій облраді Європейський Молодіжний Парламент проводить сесію - фото 7

Вінниця.info, фото 

прес-служби Вінницької облради