22 квіт. 2016 09:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

57

0

У Вінницькій психлікарні пацієнти голодують

У Вінницькій психлікарні пацієнти голодують

 Акція лікарня Ющенка


У Вінницькій психлікарні пацієнти голодують

 У Вінниці розпочинають акцію зі збору продуктів для пацієнтів місцевої лікарні. До «народного» збору круп, макаронів та інших продуктів для пацієнтів Вінницької обласної психоневрологічної лікарні ім. акад. А. Ющенко закликає громадський працівник Руслан Імереллі. У Facebook він написав, що хворих в стаціонарі голодують, оскільки їм «обрізали норми». Дану інформацію про проблеми з харчуванням підтвердив і головний лікар лікарні Вадим Клочко. Про це пише «Реал».

«У деяких відділеннях вдається домовитися про «гуманітарку». Тому там хворих годують дещо краще. Фінансування не зменшили, його просто не збільшили в цьому році. Якби нам виділяли на харчування хворого 15 гривень, думаю, рівень став би абсолютно іншим », - пояснив« Реал »В. Клочко.

За словами лікаря, на 4-разове харчування одного пацієнта, а в стаціонарі знаходиться понад 1100 осіб, виділяється трохи більше 7 гривень. І ця сума не збільшується в останні роки, хоча ціни на продукти ростуть.

Ситуацію, щодо проблем з харчуванням прокоментувала виданню «Укрінформ» директор департаменту охорони здоров'я Вінницької ОДА Людмила Грабович.

«Конкретно по цій лікарні інформацію у повному обсязі матимемо дещо згодом, - наші фахівці вивчають ситуацію. Який вихід? На ліки грошей не вистачає, не тільки на харчування. Перевести харчоблоки на забезпечення приватними структурами в даному випадку неможливо. Жодна фірма не береться годувати пацієнтів за ці гроші. Тому ми поки хочемо з'ясувати, наскільки чесні кухарі», - каже Л. Грабович.

ВИННИЦА.info