6 груд. 2010 12:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

41

0

У Вінницькій єпархії УПЦ МП 2011 рік оголошений Роком молоді

У Вінницькій єпархії УПЦ МП 2011 рік оголошений Роком молоді

На думку архієпископа Вінницького і Могилів-Подільського Симеона, священики мало уваги приділяють молодим людям (особливо у сільській місцевості), які приходять до храму


У Вінницькій єпархії УПЦ МП 2011 рік оголошений Роком молоді

У Вінницькій єпархії Української православної церкви Московського патріархату 2011 рік оголошений Роком молоді.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької єпархії УПЦ МП.

За повідомленням, архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон на загальних зборах духовенства підбив підсумки 2010 року, який був оголошений у єпархії Роком сім’ї.

Після цього звертаючись до духовенства, архієпископ Симеон відзначив, що зараз досить мало уваги приділяється молодому поколінню, як на рівні держави, так і на рівні Церкви.

На думку владики, священики мало уваги приділяють навіть тим, порівняно небагатьом молодим людям (особливо у сільській місцевості), які приходять до храму.

В зв’язку з цим владика доручив священикам, в першу чергу вінницьких храмів та храмів у райцентрах, організувати при них молодіжні групи та гуртки. Архієрей закликав залучати молодь до активного церковного життя, не лише у якості церковних прислужників, чтеців чи учасників хору, а й у якості місіонерів, помічників священика у соціальній роботі тощо.

В зв’язку з цим владика Симеон оголосив наступний 2011 рік у Вінницькій єпархії Роком молоді.

Серед заходів, які заплановані на майбутній рік, архієпископ Симеон відзначив організацію на парафіях молодіжних гуртків з вивчення Священного Писання та проведення інтелектуальних змагань молоді «Православний ерудит».

Владика анонсував молодіжні хресні ходи, зокрема до Іосафатової долини, який відбудеться влітку. Архієрей доручив керівникам молодіжного, освітнього та місіонерського відділів до кінця 2010 року розробити плани інших молодіжних заходів та налагодити співпрацю з існуючими у інших єпархіях відділами по роботі з молоддю з метою обміну досвідом.

Окрім молодіжних заходів архієпископ Симеон затвердив плани проведення бесід з людьми, яким настоятелі парафій доручають стояти біля свічного та записного столів які, по суті, є першими місіонерами, з якими стикаються люди при вході до храму. Владика процитував слова одного священика, які прозвучали під час нещодавнього з’їзду єпархіальних місіонерів, що проходив у Москві: «Нам у церковних лавках та за свічними столами не потрібні люди-калькулятори, які лише вміють рахувати гроші, нам потрібні ті, хто зможуть допомогти іншим зробити перші кроки у Церкві».

Владика схвалив також запропоновані керівником місіонерського відділу єпархії протоієреєм Віталієм Голоскевичем акції з так званого «вуличного» місінерства, яке включає роботу з людьми, які приходять до храму на великі свята і в зв’язку з тим, що храм переповнений, стоять під час служби на вулиці, очікуючи поки священик вийде і посвятить їм воду, виноград, яблука або паски. Архієрей благословив священикам підготувати до роботи з такими людьми свою молодь та активно залучати її до справ місіонерства.

 

ВИННИЦА.info


0
0