2 квіт. 2015 08:55

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

25

0

У Вінницькій єпархії відкриють центри підтримки учасників АТО

У Вінницькій єпархії відкриють центри підтримки учасників АТО

УПЦ створить в усіх єпархіях центри духовної підтримки та реабілітації учасників бойових дій на Сході України


У Вінницькій єпархії відкриють центри підтримки учасників АТО

 Українська Православна Церква створить в усіх єпархіях центри духовної підтримки та реабілітації учасників бойових дій на Сході України. Таке рішення було прийняте 1 квітня на засіданні Священного Синоду.

Про це повідомляє Центр інформації УПЦ.

«При кожній єпархії будуть створені реабілітаційні центри, які допомагатимуть тим, хто постраждав від військового конфлікту на Сході України. Особливо це стосується військовослужбовців, які повертаються, серед них багато поранених. Зусилля Церкви будуть направлені на допомогу їм. Це буде духовна і матеріальна підтримка», - прокоментував рішення Священного Синоду керуючий справами УПЦ митрополит Антоній.

Також Священний Синод рекомендував єпархіальним архієреям посилити роботу у напрямку соціально-гуманітарної допомоги вимушеним переселенцям та мирним жителям, що перебувають у зоні бойових дій на Сході України.

За повідомленням Центру інформації Української Православної Церкви, у цілому, на сьогоднішній день, зусиллями УПЦ було зібрано та відправлено близько 3 тис. тон гуманітарної допомоги, а також понад 30 млн. гривень для мирних жителів східних регіонів України та для вимушених переселенців.

Священний Синод УПЦ подякував усім, хто долучився до збору і відправлення гуманітарної та матеріальної допомоги постраждалим, вимушеним переселенцям та учасникам бойових дій на Сході України.

ВИННИЦА.info