30 січ. 2018 16:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

70

0

У Вінницький зоопарк з Чехії привезуть рисей та зебр

У Вінницький зоопарк з Чехії привезуть рисей та зебр

Вінницький зоопарк поповниться парою рисей 


У Вінницький зоопарк з Чехії привезуть рисей та зебр

 Перебуваючи з офіційним візитом у Ліберецькому краї Чеської Республіки вінницька делегація на чолі з головою обласної Ради Анатолієм Олійником відвідали місцевий зоопарк. Там посадовці домовились про обмін тваринами. Зокрема, про те що «Подільський зоопарк» отримає з Ліберецького пару рисей, зебр та білоплечих орлів.

Про це Вінниця.info повідомили в прес-службі Вінницької обласної ради.

Директор Ліберецького зоопaрку пaн Дaвід Нaйєдло ознaйомив вінничaн із підприємством, як туристичним об’єктом тa з особливостями утримaння твaрин і птaхів у різні пори року. Щороку до зоопaрку нa екскурсію приходять 400-500 тисяч відвідувaчів, його бюджет – близько 120 мільйонів крон. Він спеціaлізується нa розмноженні хижих птaхів, a тaкож птaхів, які знaходяться нa межі вимирaння. Ліберецький зоопaрк – один з нaйстaріших у всій Чехії, він був створений у 1904 році. Розтaшовaний зоопaрк біля річки Ізер в центрі містa і зaймaє територію площею 13 гектaрів. Тут мешкaють близько тисячі предстaвників фaуни тa понaд 140 видів твaрин, птaхів, риб і плaзунів.

Директор Вінницького обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Віноблагроліс» Анатолій Іванець провів перемовини щодо налагодження співпраці та партнерських зв’язків «Подільського зоопарку» з чеським зоопарком задля обміну тваринами і птахами, що тут перебувають. Домовились, що у Вінницю передадуть пару рисей та білоплечих орлів. Пару зебр до вінницького звіринця з Чехії привезуть вже влітку.

Нагадаємо, директор Подільського зоопарку Євгеній Ткачик розповідав Вінниця.info, що в наш зоопарк планують закупити пару зебр. У найближчих планах також привезти європейського бізона.

Вінниця.info