19 лип. 2018 11:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

74

0

У Вінницького транспортного коледжу з’явився філіал в Брацлаві

У Вінницького транспортного коледжу з’явився філіал в Брацлаві

У Вінницького транспортного коледжу з’явився філіал в Брацлаві


У Вінницького транспортного коледжу з’явився філіал в Брацлаві

У Брацлаві створили філіал Вінницького транспортного коледжу. Мова йде про агроекономічний коледж, який від’єднався від Вінницького аграрного. Про це 19 липня на сесії повідомив голова ОДА.

«Сьогодні створили філію транспортного коледжу. 10 мільйонів гривень ми направимо на коледж, щоб діти мали змогу навчатись, а працівники отримували заробітну плату», - сказав Валерій Коровій.

Нагадаємо, що 22 травня відбулася сесія Вінницької обласної ради, на якій розглянули лише одне питання – «Про надання згоди на передачу з державної власності цілісного майнового комплексу Брацлавського агроекономічного коледжу ВНАУ до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Вінницької області». Проект даного рішення підтримали 45 із 47 присутніх депутатів – без обговорень і дискусій.

Вчена рада ВНАУ погодилася, щоб Брацлавський коледж більше не входив до їх структури.

Згодом виникла проблема щодо його самостійного функціонування вузу. В питанні розбиралася міністр освіти Лілія Гриневич.

16 липня під час наради керiвник департаменту освiти Володимир Буняк повідомив, що Брацлавський агроекономiчний коледж працюватиме як фiлiя Вiнницького транспортного коледжу. Вiнницький транспортний коледж провiв раду колективу, погодившись iз клопотанням вузу про створення на базi їхньої платформи фiлiалу транспортного коледжу.

«Таким чином, ми даємо можливiсть працювати вчителям та навчатися дiтям. Сьогоднi ми їдемо в Мiнiстерство, буде проговорена дорожня карта, пiдписуємо вiдповiднi накази, тож Брацлавський агроекономiчний коледж буде працювати як фiлiя транспортного коледжу», - сказав посадовець.

Тоді голова ОДА Валерiй Коровiй доручив вивчити можливостi розширення у закладi номенклатури тих спецiальностей, яких потребує галузь сiльського господарства регiону.

Вiнниця.info