5 лип. 2018 13:50

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

40

0

У вінницькому дитячому садочку №17 утеплили фасад, замінили вікна і двері

У вінницькому дитячому садочку №17 утеплили фасад, замінили вікна і двері

 У Вінниці комплексно утеплили дитячий садочок №17


У вінницькому дитячому садочку №17 утеплили фасад, замінили вікна і двері

 Дитячий дошкільний заклад №17, що на Малих Хуторах, став ще одним дитячим садочком міста, де провели роботи з комплексного утеплення. Будівельники вже повністю утеплили фасад та цоколь приміщення, замінили старі вікна і двері на сучасні енергозберігаючі. Наразі тривають роботи з благоустрою території та фарбування фасаду. Це уже 10-й садочок у місті, який повністю термомодернізували. Як ведуться роботи оглянув сьогодні під час виїзної наради міський голова Сергій Моргунов.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької міської рaди.

Дитячий садочок №17, який розрахований на 13 груп, відвідують понад 400 малюків. 2017-го – в будівлі утеплили та відремонтували покрівлю. А у грудні минулого року тут коштом міського бюджету капітально відремонтували частину приміщення, яку раніше займали орендарі, та відкрили ще одну групу для дітей до трьох років.

«Наше утеплення приміщення розпочалося із ремонту даху. Частину коштів на його заміну дали шведські партнери, частину нам виділили з міського бюджету. Минулого року також за кошти, які виділила міська рада, ми придбали обладнання для ігрових майданчиків, пральні, комп’ютерне та інтерактивне обладнання. Постійно співпрацюємо із нашими депутатами Аллою Власюк та Дмитром Чаленком», - розповіла керівник дитячого садочку №17 Інна Сметанюк

Сьогодні під час виїзної наради колектив садочку №17 звернувся до керівника міста з проханням розглянути можливість облаштування нового паркану на території закладу, аби окремі мешканці не вигулювали тут домашніх улюбленців та не ходили сюди по вечорах на посиденьки із розпиттям в тому числі алкогольних напоїв. Міський голова Сергій Моргунов доручив профільним службам прорахувати кошторис встановлення паркану.

Загалом в цьому році по закладах освіти у місті заплановано завершити комплексну термомодернізацію 3-х шкіл та 2-х дитячих садків - №4 та №17.

«З 53-х садочків у нас 9 уже утеплено,  а цей уже 10-й. Це фактично кожний 6-й садочок у нашому місті утеплений. Завідуюча закладу сказала, що якщо раніше зимою температурний режим у групах зимою був 14-16 градусів, то зараз це +22. Завдяки фінансовій децентралізації та підтримці Уряду Володимира Гройсмана нам вдалося долучити додатковий ресурс для того, щоб утеплювати і проводити комплексні заходи по енергозбереженню як в дошкільних навчальних закладах, так і в загальноосвітніх. Якщо говорити про цей дитячий садочок, то розпочалося все із гарної співпраці із шведськими товариством, які надали відповідний грант, щоб розпочати ремонт покрівлі. Ми продовжили утеплювати це приміщення. Тут є питання по благоустрою, чим ми будемо займатися. Я також дав доручення щодо прорахунку заміни паркану навколо садочка та вирішення проблемних питань із мешканцями сусідніх будинків щодо проходу через територію дитячого садочку»,  - каже Сергій Моргунов.

Керівник міста також відзначив, що загальна економія від утеплення закладів освіти  становить від 30% до 50%. І по тих закладах, де уже провели термомодернізацію приміщень, колективи та діти це відчули. Окрім шкіл та дитячих садочків, цього року утеплюють і пологовий будинок міської лікарні «Центр матері та дитини».

У вінницькому дитячому садочку №17 утеплили фасад, замінили вікна і двері

У вінницькому дитячому садочку №17 утеплили фасад, замінили вікна і двері - фото 2

У вінницькому дитячому садочку №17 утеплили фасад, замінили вікна і двері - фото 3 

У вінницькому дитячому садочку №17 утеплили фасад, замінили вікна і двері - фото 4

У вінницькому дитячому садочку №17 утеплили фасад, замінили вікна і двері - фото 5

Вiнниця.info, фото - прес-служба Вінницької міської рaди.