12 серп. 2010 17:03

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

48

0

У Вінницю хотіли завезти дешеве "бананове пюре"

У Вінницю хотіли завезти дешеве "бананове пюре"

За документами з Еквадору


У Вінницю хотіли завезти дешеве "бананове пюре"

Вінницькі митники при розмитненні товару, за документами - "бананового пюре", виявили заниження суми податків і зборів необхідних до сплати до Держбюджету України.

Про це повідомляє прес-служба Державної митної служби України.

За повідомленням, одне з приватних підприємств України надало до митного оформлення документи, за якими в режимі "імпорт" мав бути розмитнений товар – "бананове пюре".

За документами значилось, що вага імпортованої продукції складає 18,4 тонни, а вартість 130,7 тис. грн. Ставка мита при ввезенні такого товару становить 2%. Виробником та відправником значилась фірма з Еквадору.

З метою перевірки правдивості цих даних був зроблений запит до Центрального митного управління лабораторних досліджень та екпертної роботи Держмитслужби України і відділу контролю митної вартості та класифікації товарів митниці.

У прес-службі Вінницької митниці розповіли, що висновки вищезазначених установ говорили про те що, насправді розмитнюється "бананове пюре" під іншим кодом, ніж за кодом, заявленим у документах. А згідно достовірного коду, який стосується наявності цукру в продукті, ставка мита становить не 2%, а 10%.

Такі неправомірні дії декларанта в результаті могли спричинити недобір податків і зборів до Держбюджету більше ніж на 20 тис. гривень.

Митники склали протокол про порушення митних правил за ознаками ст. 355 Митного кодексу України.

 

ВИННИЦА.info


0
0