2 верес. 2015 12:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

54

0

У Вінницю вперше привезуть мощі преподобного Симеона з Греції

У Вінницю вперше привезуть мощі преподобного Симеона з Греції

 Церква вперше відсвяткує Собор Вінницьких святих


У Вінницю вперше привезуть мощі преподобного Симеона з Греції

 14 вересня Церква вперше відсвяткує Собор Вінницьких святих. У Вінницькій єпархії торжества триватимуть чотири дні, з 12 по 15 вересня, і багато що відбудеться вперше. Вперше до Вінниці з Греції доставлять мощі преподобного Симеона Стовпника, вперше на богослужінні будуть присутні всі чудотворні ікони Вінницької єпархії, уперше єпархію відвідає Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій, який очолить святкування.

Про це інформує прес-служба Вінницької єпархії.

12 вересня на урочистості з Греції у супроводі митрополита Верійського і Наусського Пантелеімона прибудуть мощі преподобного Симеона Стовпника. Зустріч святині відбудеться під час всеношної, яка розпочнеться о 17.00.

13 вересня, в неділю, у Спасо-Преображенському кафедральному соборі відбудуться дві Божественні літургії: в 6 і 9.00. Всі бажаючі зможуть помолитися біля мощей преподобного Симеона Стовпника і прикластися до святині. О 17.00 у соборі почнеться всеношна.

14 вересня, в день Церковного новоліття, свята Собору Вінницьких святих і преподобного Симеона Стовпника, небесного покровителя Керуючого Вінницькою єпархією, в кафедральному соборі м Вінниці буде звершена урочиста Божественна літургія. Богослужіння, яке розпочнеться о 9.00, очолить Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Предстоятелю Української Православної Церкви співслужитимуть архієреї з України, Білорусі, Молдови, Грузії, Польщі та Греції, а також духовенство Вінницької та інших єпархій УПЦ. О 17.00 у соборі почнеться всеношна.

15 вересня, в день пам'яті преподобних Антонія і Феодосія Печерських, Вінниччина, продовжуючи святкування Собору Вінницьких святих, молитовно відзначить 1000-річчя кончини рівноапостольного князя Володимира. Божественну літургію у Свято-Троїцькому Браїлівському жіночому монастирі очолить Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Богослужіння розпочнеться о 9.00 і буде звершуватися в присутності всіх чудотворних ікон Вінницької єпархії: Браїлівського-Почаївської, Браїлівського-Ченстоховської, Барської, Зіновінской, Писарівської, Кіровської, Тиврівської, Вінницько-Рожецкоі, а також мощей преподобного Симеона Стовпника.

ВИННИЦА.info