25 серп. 2019 12:08

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

65

0

У вінничанки, яка зловживає алкоголем, відібрали дітей та зобов’язали платити аліменти

У вінничанки, яка зловживає алкоголем, відібрали дітей та зобов’язали платити аліменти

У Вінниці суд тимчасово відібрав дітей в місцевої жительки та зобов’язав її платити аліменти.


У вінничанки, яка зловживає алкоголем, відібрали дітей та зобов’язали платити аліменти

У Вінниці суд тимчасово відібрав дітей в місцевої жительки та зобов’язав її платити аліменти. Жінка зловживала алкоголем та неодноразово залишала дітей одних вдома.

«Позов мотивовано тим, що мати двох дітей – восьмирічного хлопчика та чотирнадцятилітньої дівчинки, зловживала спиртними напоями, неналежно виконувала батьківські обов’язки, залишаючи дітей на кілька днів вдома, без догляду і піклування.

У ході судового розгляду з’ясовано, що у квітні 2019 року відповідачка фактично була відсутня за місцем проживання дітей упродовж 2 тижнів, чим порушила право дітей на належну батьківську турботу і піклування та створила реальну загрозу для їх життя, здоров’я, розвитку. Разом з тим, жінка неодноразово притягувалася до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків.

Мати дітей тривалий час не працює, не має власного доходу на їх утримання. Зловживаючи батьківськими правами, відповідачка використовувала пенсію по втраті годувальника, яку надає держава дітям після смерті батька, на власні потреби (батько дітей помер у 2017 році)», - повідомляє прес-служба Вінницького міського суду.

Вислухавши пояснення та думки учасників справи, дослідивши матеріали справи та оцінивши докази у їх сукупності, суд дійшов висновку задовольнити позов Служби у справах дітей ВМС – передати дітей на опікування органам опіки та піклування та стягнути з матері аліменти на утримання дітей у розмірі однієї третьої усіх видів її доходів, але не менше 50% прожиткового мінімуму на малолітню особу.

Раніше ми писали, що 310 жінок з Вінницької області боргують аліменти своїм дітям.

Вінниця.info