16 груд. 2020 10:01

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

103

0

У вінницькій колонії засудженим недоплачували за роботу. В прокуратурі вимагають покарати винних

У вінницькій колонії засудженим недоплачували за роботу. В прокуратурі вимагають покарати винних

В результаті перевірки службовці виявили, що засудженим, яких залишили в СІЗО для господарських робіт, за їхню працю платили недостатньо.


У вінницькій колонії засудженим недоплачували за роботу. В прокуратурі вимагають покарати винних

Співробітники Вінницької обласної прокуратури провели перевірку у Вінницький установі виконання покарань (№ 1). В результаті перевірки службовці виявили, що засудженим, яких залишили в СІЗО для господарських робіт, за їхню працю платили недостатньо. Після перевірки від прокуратури надійшла вказівка виправити виявлені порушення та притягнути до дисциплінарної відповідальності посадовців установи.

Про це повідомляють в пресслужбі Вінницької обласної прокуратури.

Як йдеться в інформації, перевірка стосувалася дотримання вимог кримінально-виконавчого законодавства при залишенні в СІЗО засуджених до позбавлення волі для роботи з господарського обслуговування та їхніх прав.

За її результатами співробітники прокуратури встановили, що всупереч вимогам Кримінально-виконавчого кодексу України, законів України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» та «Про оплату праці» адміністрація установи не додержувалась державних гарантій забезпечення мінімальної заробітної плати засудженим.

В прокуратурі зазначають, що недостатній рівень оплати праці засуджених також негативно впливає на стан погашення заборгованості щодо погашення збитків, завданих внаслідок злочинів державі чи потерпілим.

Також фахівці виявили численні порушення під час застосування до засуджених заходів заохочень. Ігноруючи вимоги Кримінально-виконавчого кодексу України, посадові особи виправної установи належним чином не вивчали поведінку засуджених та, як наслідок, не проводили об’єктивне оцінювання їхньої поведінки.

Через це співробітники обласної прокуратури внесли вказівку начальнику Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції щодо невідкладного усунення виявлених порушень та притягнення винних службових осіб Вінницької установи виконання покарань № 1 до дисциплінарної відповідальності.

Нагадаємо, в жовтні у Вінницькій обласній прокуратурі надіслали документ прокурорського реагування керівнику Вінницької установи виконання покарань №1. В прокуратурі хочуть, аби в установі провели службове розслідування. Це пов’язано з тим, що на території лікувального закладу у Вінниці «кримінальний авторитет», якого раніше відправили до СІЗО, міг вільно пересуватись без нагляду службовців. Факт цього засвідчили очевидці та представники місцевих ЗМІ, в результаті чого в поліції відкрили кримінальне провадження.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото – ілюстративне