27 листоп. 2020 17:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

59

0

У Вінницькій міській раді повідомили, що під час карантину проводити партнерські пологи заборонено

У Вінницькій міській раді повідомили, що під час карантину проводити партнерські пологи заборонено

Однак додали, що громадяни України мають право вільно обирати метод лікування відповідно до його рекомендацій


 У Вінницькій міській раді повідомили, що під час карантину проводити партнерські пологи заборонено

У Вінницькій міській раді відповіли на петицію вінничанки, яка просила відновити партнерські пологи у медичних закладах обласного центру. За словами авторки петиції, навіть після пом’якшення карантину партнерські пологи досі під забороною.

У міській раді повідомили, що під час карантину у медзакладах міста заборонено проводити партнерські пологи. Однак додали, що громадяни України мають право вільно обирати метод лікування відповідно до його рекомендацій.

«Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №641 від 22.07.2020р. «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами) на території Вінницької області установлено карантин до 31грудня 2020 року.

З метою запобігання поширенню захворюваності на коронавірусну інфекцію, а також у зв`язку із встановленням на всій території України карантину, у закладах охорони здоров`я адміністрацією цих закладів можливе прийняття рішення щодо введення обмежувальних заходів, в тому числі тимчасово призупинення проведення партнерських пологів.

Відповідно до ст.6 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я» кожний громадянин України має право на кваліфіковану медичну допомогу, включаючи вільний вибір лікаря, вибір методів лікування відповідно до його рекомендацій і закладу охорони здоров’я», – йдеться у відповіді на петицію.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info