10 черв. 2020 10:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

92

0

У Вінницькій міськраді створять новий відділ з питань запобігання та виявлення корупції

У Вінницькій міськраді створять новий відділ з питань запобігання та виявлення корупції

Рішення про створення відділу винесуть на сесію міськради


У Вінницькій міськраді створять новий відділ з питань запобігання та виявлення корупції

У Вінницькій міській раді мають створити новий відділ, який займатиметься попередженням, ліквідацією та мінімізацією корупційних проявів. Також у новій структурі займатимуться організацією і забезпеченням антикорупційної політики на території Вінницької міської ОТГ. Рішення щодо створення відділу з питань запобігання та виявлення корупції буде винесено на сесію міської ради.

Таке рішення прийняв виконком міської ради, – пише прес-служба Вінницької міської ради.

У новому відділі займатимуться розробленням, організацією та контролем за проведенням заходів щодо запобігання корупційним правопорушенням. Також працівники цієї структури організовуватимуть роботу з оцінки корупційних ризиків у діяльності виконавчих органів міської ради, комунальних підприємств, установ та закладів міської ради. Готуватимуть заходи щодо їх усунення. А також – надаватимуть методичну та консультаційну допомогу з питань додержання законодавства щодо запобігання корупції.

Також перевірятимуть факти подання декларацій посадовими та службовими особами виконавчих органів міської ради, керівниками комунальних підприємств, установ та закладів міської ради. Якщо такі факти будуть, повідомлятимуть в Національне агентство з питань запобігання корупції про випадки неподання чи несвоєчасного подання таких декларацій.

Також робітники нового відділу контролюватимуть за дотриманням антикорупційного законодавства, забезпечуватимуть захист працівників, які повідомили про порушення вимог Закону, від застосування негативних заходів впливу з боку керівництва. Відділ інформуватиме міського голову, Національне агентство та інших спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції про факти порушення законодавства у сфері запобігання і протидії корупції.

Серед завдань відділу – організація роботи та участь у службовому розслідуванні, яке проводиться з метою виявлення причин та умов, що призвели до вчинення корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення. Також – проведення навчання для працівників виконавчих органів міської ради, керівників комунальних підприємств, установ та закладів міської ради щодо змін в антикорупційному законодавстві. Крім того, працівники відділу надаватимуть консультації під час розробки Антикорупційних програм.

Вінниця.info