26 черв. 2020 11:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

105

0

У Вінницькій міськраді відділ з протидії корупції запрацює з 1-го липня – депутати ухвалили рішення

У Вінницькій міськраді відділ з протидії корупції запрацює з 1-го липня – депутати ухвалили рішення

Рішення ухвалили під час позачергової сесії міськради 26-го червня


У Вінницькій міськраді відділ з протидії корупції запрацює з 1-го липня – депутати ухвалили рішення

У Вінницькій міській раді з 1-го липня створюють відділ, який займатиметься попередженням, ліквідацією та мінімізацією корупційних проявів. Відповідне рішення 26-го червня ухвалили депутати міської ради під час позачергової сесії. Також у новій структурі займатимуться організацією і забезпеченням антикорупційної політики на території Вінницької міської ОТГ.

Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради.

«Відділ з питань запобігання та виявлення корупції буде проводити конкретну реальну роботу, а не формальну. Однозначно його працівники повинні ефективно реагувати на всі звернення громадян, будь-які скарги щодо дій працівників Вінницької міської ради та комунальних підприємств. Ви знаєте мою позицію – жорстко реагувати на всі ці виклики. Якщо хтось винен - він повинен відповідати по закону», – каже міський голова Сергій Моргунов.

Працівники відділу виконуватимуть різні завдання. Серед них – розробка, організація та контроль за проведенням заходів щодо запобігання корупційним правопорушенням. Також працівники цієї структури організовуватимуть роботу з оцінки корупційних ризиків у діяльності виконавчих органів міської ради, комунальних підприємств, установ та закладів міської ради. Готуватимуть заходи щодо їх усунення. А також – надаватимуть методичну та консультаційну допомогу з питань додержання законодавства щодо запобігання корупції.

Новий відділ здійснюватиме й заходи з виявлення конфлікту інтересів, сприятиме його врегулюванню. Також – перевірятиме факти подання декларацій посадовими та службовими особами виконавчих органів міської ради, керівниками комунальних підприємств, установ та закладів міської ради. Якщо будуть зафіксовані факти про випадки неподання чи несвоєчасного подання декларацій, про це повідомлятимуть Національне агентство з питань запобігання корупції.

Також серед завдань нового відділу – контроль за дотриманням антикорупційного законодавства, забезпечення захисту працівників, які повідомили про порушення вимог Закону, від застосування негативних заходів впливу з боку керівництва. Відділ інформуватиме міського голову, Національне агентство та інших спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції про факти порушення законодавства у сфері запобігання і протидії корупції.

Крім того, робітники відділу організовуватимуть роботу та братимуть участь у службовому розслідуванні у разі виявлення фактів вчинення корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення. Також – проводитимуть навчання для працівників виконавчих органів міської ради, керівників комунальних підприємств, установ та закладів міської ради щодо змін в антикорупційному законодавстві. Крім того, працівники відділу надаватимуть консультації під час розробки антикорупційних програм.

Нагадаємо, 10-го червня в пресслужбі Вінницької міської ради повідомили про ймовірність створення нового відділу, який займатиметься попередженням, ліквідацією та мінімізацією корупційних проявів.

Вінниця.info