26 черв. 2020 12:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

111

0

У Вінницькій міськраді виділили кошти на муніципальні виплати, допомогу підприємцям та медикам

У Вінницькій міськраді виділили кошти на муніципальні виплати, допомогу підприємцям та медикам

Рішення про розподіл коштів ухвалили під час позачергової сесії міської ради 26-го червня


У Вінницькій міськраді виділили кошти на муніципальні виплати, допомогу підприємцям та медикам

26-го червня на позачерговій сесії міської ради депутати прийняли низку рішень щодо реалізації антикризової програми «Вінничани важливі», ініційованої міським головою Сергієм Моргуновим. Відповідно до цих рішень, 24 мільйони гривень з місцевого бюджету спрямують на виплату муніципальних доплат для вінничан, також майже 4 мільйони піде на допомогу підприємцям. Ще майже 19 мільйонів – на створення стратегічного резерву для сфери охорони здоров’я на 3 місяці по засобах захисту, медикаментах і дезінфікуючих засобах. Також виділили додаткові кошти на виплату муніципальної надбавки за червень медикам, які надають допомогу хворим на коронавірус.

Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради.

Як йдеться в повідомленні, 24 мільйони підуть на допомогу для тих мешканців громади, які мають пенсію чи іншу державну виплату, меншу за 2100 гривень.

«На сьогоднішній день департамент соціальної політики вже обдзвонив майже 12 тисяч людей, які мають право на цю допомогу. Вже було прийнято документи у близько 9000 вінничан. І ми продовжуємо цю роботу. Можу повідомити всім, що доплату отримають всі, хто має на це право. Той, хто в червні вже написав заяву – почне отримувати доплати з липня. Хто в липні напише заяву – в серпні отримає виплати за два місяці: за липень і серпень. Ніхто не буде поза увагою», – каже Сергій Моргунов.

Щодо сфери охорони здоров’я, то прийнято рішення щодо виділення майже 19 млн грн з міського бюджету – це кошти, необхідні для створення стратегічного резерву на 3 місяці по засобах захисту, медикаментах, дезінфікуючих засобах. Це є наступним етапом з підготовки до другої хвилі пандемії коронавірусу, яку очікують восени. Для формування цього резерву передбачено забезпечити для міських закладів охорони здоров’я близько 14 тис. костюмів біозахисту, 10 тис. ізоляційних халатів, 21 тис. респіраторів, 65 тис. медичних масок, 98 тис. рукавичок, 26 тис. бахіл, 14 тис. л деззасобів.

«Також ми передбачаємо за червень місяць муніципальну надбавку для 708 медичних працівників, яку ми розпочали виплачувати ще з березня 2020-го року. В червні її отримає 196 лікарів, 317 медичних сестер, 195 – медичного персоналу», – зазначив міський голова.

У Вінницькій міськраді виділили кошти на муніципальні виплати, допомогу підприємцям та медикам

Для реалізації економічного блоку антикризової програми «Вінничани важливі» передбачені кошти на підтримку підприємців. А саме – закладається 3,8 млн грн для часткової компенсації роботодавцям витрат на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за новостворені робочі місця. За кожного нового працівника підприємець отримуватиме 1039 грн за умови, якщо він не скорочує при цьому колектив.

Нагадаємо, у Вінниці створюють медичний резерв на 3 місяці та планують відкрити власну ПЛР-лабораторію.

Літні вінничани, які оформили муніципальну допомогу, перші виплати отримають вже в липні.

Також перші місцеві підприємці вже отримали передбачені «карантинні» пільги.

Як відбувалася позачергова сесія Вінницької міської ради, дивіться в нашому фоторепортажі.

Вінниця.info