6 серп. 2020 09:53

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

247

0

У Вінницькій обласній дитячій лікарні звільняються лікарі. В головного лікаря і медиків різні версії

У Вінницькій обласній дитячій лікарні звільняються лікарі. В головного лікаря і медиків різні версії

Спочатку керівництво закладу звільнило завідувача відділення онкогематології та ендоскопічної хірургії, але слідом за ним заяву про звільнення написали його колеги


У Вінницькій обласній дитячій лікарні звільняються лікарі. В головного лікаря і медиків різні версії

Станом на 5 серпня у Вінницькій обласній дитячій клінічній лікарні звільнилися кілька медичних працівників. Спочатку в керівництві медичного закладу вирішили звільнити завідувача відділення онкогематології та ендоскопічної хірургії. Після цього заяву про звільнення написали також колеги лікаря.

Як йдеться на фейсбук-сторінці лікарні, причиною звільнення завідувача називають:

- нездійснення належного контролю за якістю лікувально-діагностичного процесу;
- нездійснення контролю за дотриманням вимог щодо обліку, використання та списання медикаментів та виробів медичного призначення.


Пізніше на сторінці закладу також з’явився допис директора обласної дитячої лікарні Василя Паненка. За словами керівника установи, звільнений лікар після операції жодного разу не оглянув пацієнтку, яку прооперував більше місяця тому та яка перебуває у важкому стані на апараті штучної вентиляції легень. Також в дописі йдеться, що з моменту операції від лікаря не було жодного підпису в історії хвороби дівчинки та не було обґрунтування необхідності оперативного втручання.


Звільнений завідувач відділення онкогематології та ендоскопічної хірургії також на своїй фейсбук-сторінці повідомив про те, що більше не працює у Вінницькій обласній дитячій клінічній лікарні. В більш пізньому дописі лікар також відреагував на допис керівника лікарні.

«Сторінка КНП «Вінницька обласна дитяча клінічна лікарня Вінницької обласної Ради» ‒ чиясь інформаційна особиста платформа? ЦИНІЗМ... спекулювати на такій темі... публічно на офіційній сторінці висвітлювати особистий негатив до мене???? КНП «Вінницька обласна дитяча клінічна лікарня Вінницької обласної Ради» ‒ Ви з глузду з’їхали???? Ви використовуєте офіційну сторінку в «боротьбі» зі мною????

Чи може хтось забув, що ця лікарня не особиста власність????», ‒ пише завідувач відділення Олександр Калинчук.



Один з лікарів також відреагував на ситуацію. Він опублікував допис про звільнення двох медиків закладу.

Як йдеться в дописі працівниці установи, вона та ще один її колега завершили свою роботу у Вінницькій обласній дитячій клінічній лікарні.

«Ми щиро та наївно вірили в перспективне світле майбутнє, трималися на любові до професії, до лікарні, в якій розпочинали свою кар’єру та прожили в ній довгі роки, раз за разом відганяючи думки про звільнення. Закриваючи очі на всі труднощі та ставленні керівництва. Звільнення Олександра Калинчука, одного з найталановитіших та людяних хірургів, людини, яка віддала половину свого життя справі порятунку дітей з онкологічними захворюваннями, остаточно зруйнувало надії на покращення», ‒ пише лікарка дитячої лікарні.


Також свою підтримку виголошують батьки дітей, яких свого часу лікував звільнений завідувач відділення онкогематології та ендоскопічної хірургії.



На ситуацію також вже відреагував голова Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов. Посадовець зазначив, що ситуація зі звільненням лікаря складна. Аби розібратися, очільник ОДА планує в понеділок зустрітися з колективом лікарні та заслухати всі сторони конфлікту.

«За дорученням мого заступника Наталі Заболотної сьогодні утворено комісію з виїздом в лікарню. Фахівці здійснять перевірку стану справ та підстави звільнення Олександра Калінчука», ‒ йдеться також в дописі посадовця на фейсбук-сторінці.

Нагадаємо, нещодавно в прокуратурі Вінницької області відкрили справу через недбалість лікарів, які допустили рецидив лімфоми в 12-річного вінничанина.

Вінниця.info, фото на головну ‒ ілюстративне