14 трав. 2020 17:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

120

0

У Вінницькій області на території ландшафтного заказника вирубали більше сотні дерев. Відео

У Вінницькій області на території ландшафтного заказника вирубали більше сотні дерев. Відео

За даним фактом екологи звернулися до правоохоронців.


У Вінницькій області на території ландшафтного заказника вирубали більше сотні дерев. Відео

У межах ландшафтного заказника місцевого значення «Берізки», охорону якого покладено на Четвертинівську сільську раду Тростянецького району, виявили незаконну рубку 121 дерева різних порід. За даним фактом екологи звернулися до правоохоронців.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Вінницькій області.

Ландшафтний заказник місцевого значення «Берізки» загальною площею 22,4 га був створений рішенням 27 сесії Вінницької обласної ради 5 скликання № 903 від 10 грудня 2009 року, з метою збереження в долині річки Південний Буг березового гаю із зростанням на ній переважної більшості берези бородавчатої з участю окремих видів віковічних дерев.

«В трав'яному покриві ділянки зростає значна кількість лікарських рослин таких як, пижмо звичайне, звіробій звичайний, деревій звичайний, живокіст лікарський та інші…

Рубка зазначених вище дерев проводилась за відсутності ліміту та дозволу на використання природних ресурсів у межах територій та об’єктів ПЗФ, які передбачені ст. 9-1 Закону України «Про природно-заповідний фонд України».

Спеціалістами відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України № 541 від 24 липня 2013 року «Про затвердження такс та обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд», було обраховано шкоду завдану незаконною рубкою дерев, яка становить 769 461,50грн.

На винну особу було складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення, який направлено на розгляд до Тростянецького районного суду», - повідомляють екологи.

Крім того, по даному факту Інспекцією було направлено матеріали до Тростянецького відділення поліції Бершадського ВП ГУНП у Вінницькій області для вирішення питання щодо відкриття кримінального провадження передбаченого ч.3 ст. 246 Кримінального кодексу України.

Вінниця.info, відео - екоінспекції

title