11 листоп. 2019 14:59

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Економіка
0

72

0

У Вінницькій області наступного року мають збудувати п’ять об’єктів соціальної інфраструктури

У Вінницькій області наступного року мають збудувати п’ять об’єктів соціальної інфраструктури

Пріоритет у державному фінансуванні надаватиметься реконструкції або капітальному ремонту існуючих опорних і великих шкіл


У Вінницькій області наступного року мають збудувати п’ять об’єктів соціальної інфраструктури

За 12-18 місяців побудувати 100 дитячих садків, 100 шкіл, 100 стадіонів. Таку мету на найближчий рік озвучив під час всеукраїнської селекторної наради щодо реалізації програм і проєктів регіонального розвитку Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук. Від Вінниччини участь у нараді взяли: голова ОДА Владислав Скальський, його заступники Ігор Івасюк та Василь Броварник, директори департаментів ОДА.

Про це повідомляє Вінницька ОДА.

На проекти, анонсовані Урядом, визначено такі джерела фінансування: обласні бюджети, ДФРР, бюджети місцевих рад, субвенція МОН та субвенція на соціально-економічний розвиток регіонів.

Пріоритет у державному фінансуванні надаватиметься реконструкції або капітальному ремонту існуючих опорних і великих шкіл, які знаходяться в зоні розташування малокомплектних навчальних закладів, що автоматично призведе до їх оптимізації.

Для кожної побудованої і реконструйованої школи будуть закуплені шкільні автобуси за рахунок субвенції МОН.

До кожної побудованої або реконструйованої школи буде відремонтована дорога за рахунок субвенції з дорожнього фонду ОДА.

Розглядатимуться два види реконструкції чи побудови стадіонів – окрема спортивна споруда або стадіон біля опорної школи. Стандарти мають дотримуватись такі: велике футбольне поле (105х68) або середнє (40х60) з професійним штучним покриттям; наявність легкоатлетичної доріжки з професійним покриттям; поле для міні-футболу; баскетбольний майданчик з гумовим покриттям; зона воркаута; освітлення всіх майданчиків.

Тож у кожній області протягом року планується побудувати в середньому по 5 нових об’єктів соціальної інфраструктури: садочків, шкіл, стадіонів.

Олексій Гончарук доручив регіонам у найкоротший термін (до 15 листопада) визначитись із об’єктами, які потребуватимуть державної субвенції на будівництво чи реконструкцію, надавши необхідну документацію та візуалізацію (фото) об’єктів.

У Вінницькій області наступного року мають збудувати п’ять об’єктів соціальної інфраструктури

Глава Уряду також озвучив ряд доручень для обласних державних адміністрацій, зокрема, стосовно погодження Перспективних планів об’єднання територіальних громад (визначення інфраструктурних мереж та розрахунків щодо спроможності в їх обслуговуванні). «Громади мають бути спроможними», – наголосив Олексій Гончарук.

За підсумками наради, голова облдержадміністрації Владислав Скальський дав відповідні доручення профільним службам та департаментам ОДА.

Вiнниця.info