21 січ. 2022 17:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

104

0

У Вінницькій області підтвердили штам коронавірусу «Омікрон»

У Вінницькій області підтвердили штам коронавірусу «Омікрон»

Фахівці прогнозують подальше зростання захворюваності


У Вінницькій області підтвердили штам коронавірусу «Омікрон»

На минулому тижні лабораторія вірусологічних досліджень Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб, виявила мутований штам коронавірусу «Омікрон» у відібраних зразках хворих на коронавірус вінничан.

Про це повідомляють на сайті ДУ «Вінницький обласний центру контролю та профілактики хвороб МОЗ».

В результаті 30 проведених досліджень в 14 випадках виявлено мутований штам коронавірусу «Омікрон» та в 16-ти випадках «Дельта».

Штам «Омікрон» виявлений в зразках біологічного матеріалу забраних у хворих жителів м. Вінниці, Вінницького, Бершадського та Іллінецького районів.

«Зважаючи на стрімке зростання захворюваності коронавірусною хворобою, яке розпочалось на 2 тижні поточного року, та результати лабораторних досліджень, які підтверджують витіснення штаму «Дельта), штамом (Омікрон), слід очікувати подальше зростання захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19», - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, останніми днями на Вінниччині збільшується кількість хворих на коронавірус. Станом на ранок 21 січня, на Вінниччині виявили 969 нових випадків коронавірусної інфекції. Це другий день постіль, коли у нашому регіоні цьогоріч реєструють під тисячу уражень.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info