10 квіт. 2019 17:18

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

62

0

У Вінницькій області працевлаштували 40 осіб, які боргували аліменти своїм дітям

У Вінницькій області працевлаштували 40 осіб, які боргували аліменти своїм дітям

У Вінницькій області в рамках дії пакету законів «Чужих дітей на буває» виконавча служба та служба зайнятості працевлаштували 40 осіб, які не платили аліментів своїм дітям.


У Вінницькій області працевлаштували 40 осіб, які боргували аліменти своїм дітям

У Вінницькій області в рамках дії пакету законів «Чужих дітей на буває» виконавча служба та служба зайнятості працевлаштували 40 осіб, які не платили аліментів своїм дітям.

Про це 10 квітня повідомив начальник управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області Андрій Сусков. Інформує прес-служба Вінницької ОДА.

«21 січня 2019 року між Міністерством юстиції України, Державною службою зайнятості та Державною службою України з питань праці було підписано два Меморандуми, які передбачають тісну співпрацю зазначених органів державної виконавчої служби у напрямі сприяння зайнятості осіб, які мають майнові зобов’язання за рішеннями суду, в тому числі осіб, які мають заборгованість зі сплати аліментів та стосовно яких відкрито виконавче провадження в органах державної виконавчої служби.

В рамках співпраці органи обмінюються інформацією щодо вакантних позицій по всій області. Крім того, проводиться роз’яснювальна робота з боржниками за виконавчими документами. Фактично органи державної виконавчої служби надають можливість знайти вихід для виконання рішення суду, якщо боржник не працює і не має майна», - зазначив посадовець.

За його словами, у цьому напрямку в області є суттєві результати – так, за 3 місяці поточного року державними виконавцями відділів було надано консультації та роз’яснення близько 600 боржникам по виконавчих провадженням та вже 40 із них працевлаштовано.

Андрій Сусков наголосив, що першим пріоритетом реформи є добровільне виконання рішень. Перш за все, це - майнова економія 10% виконавчого збору від суми стягнення.

«Наприклад: Ви отримали рішення суду про стягнення заборгованості, за яким маєте заплатити іншій стороні 100 000 грн. Якщо ви добровільно заплатите цю суму, то вам не треба буде платити ще й 10 000 грн. виконавчого збору. Якщо сума боргу за рішенням суду 1 000 000 грн. То майнова економія становить вже 100 000 грн., що однозначно дуже суттєві цифри..», - відмітив Андрій Сусков.

В рамках дії пакету законів«Чужих дітей на буває» державні виконавці Вінницької області з першого дня дії прийнятих документів вживали всі дієві, передбачені чинним законодавством, заходи для захисту прав дітей, а саме стягнення коштів на їх належне утримання. За результатами роботи:

-5 074 боржника обмежено у праві виїзду за кордон,

- 5 214 –у праві керуванні автомобілем,

- 5 214- у праві полювання, користування вогнепальною мисливською, пневматичною та охолощеною зброєю, пристроями вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії;

- 409 боржників оголошено в розшук.

Наразі 242 особи відпрацювали призначені їм суспільно-корисні роботи, стягувачам перераховано 413 157 грн.

Загалом, завдяки проведеній роботі станом на 3 квітня на Вінниччині стягнуто на користь дітей 41 553 355грн. грн. аліментів.

Вiнниця.info