1 квіт. 2020 11:54

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

94

0

У Вінницькій області створили єдиний облік потреб лікарень

У Вінницькій області створили єдиний облік потреб лікарень

Волонтери Вінниччини дізнаватимуться про забезпеченість лікарень завдяки єдиному моніторингу потреб


У Вінницькій області створили єдиний облік потреб лікарень

На Вінниччині створили єдиний офіційний моніторинг потреб лікарень області в медичних засобах. В ньому щоденно оновлюватимуть інформацію щодо забезпечення в тому чи іншому обладнанні в медичних закладах. Таким чином, волонтерам буде легше співпрацювати з органами державної влади, ознайомлюватися з потребами лікарень та долучатися до придбання обладнання. Згідно з опублікованою в таблиці інформацією, наразі найбільша потреба по лікарнях є в ізоляційних одноразових халатах, респіраторах другого та третього рівня захисту, одноразових та багаторазових медичних масках і рукавичках.

Про це повідомила заступниця голови Вінницької облдержадміністрації Наталя Заболотна на сторінці у «Фейсбук».

До прикладу, на сьогодні Барська районна лікарня потребує:

  1. 200 ізоляційних одноразових халатів;
  2. 100 респіраторів ffp3;
  3. 100 респіраторів ffp2;
  4. 100 біокостюмів;
  5. 400 одноразових медичних масок;
  6. бахіли в кількості 371 штука.

Могилів-Подільській окружній лікарні інтенсивного лікування треба:

  1. 1000 одноразових масок;
  2. 500 багаторазових;
  3. 200 респіраторів ffp2;
  4. 250 нітрилових неталькованих рукавичок.

З більш детальною інформацією щодо потреби лікарень в медичному обладнанні можна ознайомитись в табличці єдиного моніторингу.

«Командою ОДА та волонтерами створено єдиний офіційний моніторинг потреб у базових закладах, який оновлюватиметься щоденно та є доступним для кожного.

Потреба у таблиці розрахована на усі інфекційні ліжко-місця в лікарнях на момент їх повного навантаження.

Доступне також спілкування у чаті, де Ви можете зазначити, яку потребу можете забезпечити Ви або Ваша команда, а також побачити розподіл поставок по лікарнях Вінницької області», ‒ зазначила Наталя Заболотна в своєму дописі.

«Як відомо, ми вчора створили єдиний офіційний моніторинг потреб по базових наших медичних закладах, де прозоро можна відслідкувати забезпеченість та актуальні потреби на сьогодні. За один вечір маємо багато позитивних відгуків та відповідних дій.

Нагадую, що усі отримані централізовані поставки ми розподілили по лікарнях Вінницької області за потребами. Це також на щоденній основі буде відображатись в даному моніторингу. Я вдячний усім тим, хто приєднується і практично доєднався до цієї роботи.

До речі, сьогодні ми прийняли рішення, що такий самий формат будемо використовувати по усіх соціальних напрямках. Це буде зручно, прозоро та доступно для усіх. Таким чином, ми будемо працювати спільно з волонтерами. Чітко, за потребами, які в нас є», ‒ розповів під час свого брифінгу 1 квітня голова Вінницької облдержадміністрації Владислав Скальський.

У Вінницькій області створили єдиний облік потреб лікарень

Нагадаємо, 31 березня до України прибула партія ПЛР-тестів. Частину вантажу має отримати і Вінницька область.

Цього ж дня міський голова Вінниці Сергій Моргунова повідомив, що в інфекційне відділення вінницької лікарні №1 проклали кисневу магістраль.

Загалом, станом на 1 квітня в області зареєстрували 49 випадків захворювання на COVID-19. Під час брифінгу голова ОДА детальніше розповів про ситуацію в районах.

Вінниця.info