21 трав. 2020 21:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

187

0

У Вінницькій області від завтра запускають автобуси і маршрутки між містами і селами

У Вінницькій області від завтра запускають автобуси і маршрутки між містами і селами

Працюватимуть всі маршрути в межах області, але братимуть пасажирів тільки на вільні для сидіння місця


У Вінницькій області від завтра запускають автобуси і маршрутки між містами і селами

На засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 21 травня прийняли рішення про відновлення пасажирських перевезень на приміських, міжміських та внутрішньообласних маршрутах з 22 травня. Представник асоціації перевізників Вінниччини Олександр Слободянюк повідомив Вінниця.info, що працюватимуть всі маршрути в межах області, але братимуть пасажирів тільки на вільні для сидіння місця.

«Автобуси будуть курсувати за розкладом, який був до карантину. Можливо десь буде «збій», але ж ми розуміємо, що всі більше двох місяців не працювали», - зазначає О. Слободянюк.

Він також нагадав, що перевезення здійснюватимуться з дотриманням правил карантину. Водії і пасажири повинні бути в медичних масках.

Також повинні проводити температурний скринінг працівників та дезінфекцію транспорту.

Нагадаємо, перевезення на міжобласних маршрутах відновлять на початку червня.

Ключові пункти та вимоги до автоперевізників області:

  • Автомобільний перевізник погоджує розклади руху на період дії карантину із організатором пасажирських перевезень відповідні автобусні маршрути.
  • Автомобільні перевізники області перед випуском автобуса на маршрут здійснюють температурний скринінг водіїв і перевірку на ознаки захворювання (нежить, кашель, погіршення дихання, біль у горлі, підвищена температура та ін.) та забезпечують наявність у водіїв індивідуальних засобів захисту (респіраторів або захисних масок та рукавичок).
  • На автостанціях області, під час посадки та висадки із автобуса, відповідальними особами здійснюється температурний скринінг пасажирів та перевіряється наявність засобів індивідуального захисту (респіратора або захисної маски та рукавичок).
  • У випадку виявлення пасажирів з ознаками гострого респіраторного захворювання, відповідальна особа забороняє такому пасажиру вхід до салону транспортного засобу з подальшим інформуванням відповідного медичного закладу (у випадку виходу із автобуса такого пасажира, також інформує відповідний медичний заклад).
  • Водій під час посадки пасажира на проміжних зупинках перевіряє у пасажира наявність засобів індивідуального захисту (респіратора або захисної маски та рукавичок).
  • Автомобільний перевізник, водій та пасажири несуть адміністративну відповідальність за порушення карантинних правил.
  • Автомобільними перевізниками області забезпечується провітрювання та прибирання транспорту, проводиться дезінфекція транспортного засобу після закінчення зміни.

13 травня у Вінницькій області перевізники вийшли на мітинг і готові були перекрити міжнародну трасу на Вінниччині, вимагаючи відновити пасажирські перевезення.

Вінниця.info