18 черв. 2020 14:32

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

102

0

У Вінницькій області військові медики отримали бокс-ізолятори для перевезення пацієнтів

У Вінницькій області військові медики отримали бокс-ізолятори для перевезення пацієнтів

Військові кажуть, що ці бокси будуть корисні не тільки для перевезення хворих з COVIDом, але і військових з ушкодженнями на кшталт опіків чи поранень.


У Вінницькій області військові медики отримали бокс-ізолятори для перевезення пацієнтів

В одній з військових частин Вінницького гарнізону від кременчуцького підприємства «Креатив-Агромаш» для відділення медичного забезпечення аеромедичної евакуації Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону передали три бокс-ізолятори для транспортування інфікованих на COVID-19 та пацієнтів з опіками чи травмами. Один такий бокс-ізолятор важить близько 17 кг, він герметичний, обладнаний приладами для подачі кисню, компресором, фільтрами для знезараження повітря, має вбудовані рукавиці-манжети, щоб лікарі могли проводити певні маніпуляції без контакту з хворим. Також бокс – багаторазовий, і його легко дезінфікувати.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Командування Повітряних Сил Збройних Сил України.

Бокс-ізолятор розробила команда інженерів Кременчуцького підприємства «Креатив-Агромаш», яке займається монтажем сталевих силосів, резервуарів і елеваторного устаткування.

«Враховуючи ситуацію, спричиненою пандемією COVID-19, яка склалася в країні, ми вирішили долучитися до боротьби з коронавірусною інфекцією. Спочатку ми розмірковували щодо виготовлення апаратів штучної вентиляції легенів, але, порадившись із провідними лікарями, зрозуміли, що на даний час це неможливо. А бокс-ізолятори саме те, що наразі є доцільним та необхідним. Окрім того, їх сертифікація не потребує затрат у часі, оскільки матеріали, з яких вони виготовлені, мають відповідні рівні сертифікації», – зазначив директор компанії ТОВ «Креатив-Агромаш» Юрій Андрієвський.

Одразу після передачі боксів з екіпажем оперативно-реанімаційного літака Ан-26 «Vita» було проведено інструкторське методичне заняття щодо експлуатації даного медичного обладнання.

За словами начальника відділення медичного забезпечення аеромедичної евакуації Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону підполковника медичної служби Павла Горчука, подібні транспортні бокси мають попит. Вони потрібні для транспортування не лише інфікованих хворих, але і пацієнтів з іншими ушкодженнями різних ступенів тяжкості (опіки, поранення і т.д).

В процесі роботи були обговорені деякі питання щодо удосконалення боксів-ізоляторів для перевезення не лише на борту оперативно-реанімаційного літака Ан-26 «Vita», але і на будь-яких транспортних літаках.

У Вінницькій області військові медики отримали бокс-ізолятори для перевезення пацієнтів

У Вінницькій області військові медики отримали бокс-ізолятори для перевезення пацієнтів - фото 2

У Вінницькій області військові медики отримали бокс-ізолятори для перевезення пацієнтів - фото 3

У Вінницькій області військові медики отримали бокс-ізолятори для перевезення пацієнтів - фото 4

У Вінницькій області військові медики отримали бокс-ізолятори для перевезення пацієнтів - фото 5

У Вінницькій області військові медики отримали бокс-ізолятори для перевезення пацієнтів - фото 6

Вінниця.info, фото – з фейсбук-сторінки Командування Повітряних Сил ЗСУ