10 трав. 2021 13:08

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

98

0

У Вінницькій області встановлюють «розумні» лічильники

У Вінницькій області встановлюють «розумні» лічильники

Проєкт є пілотним та проводиться з метою забезпечення коректного обліку спожитої електричної енергії, що своєю чергою забезпечує і правильність розрахунків.


У Вінницькій області встановлюють «розумні» лічильники

На Вінниччині проводять тестування приладів обліку електроенергії новітнього зразка. 123 «розумних» лічильників вже встановлено споживачам Іллінецької дільниці Вінницьких східних ЕМ. Проєкт є пілотним та проводиться з метою забезпечення коректного обліку спожитої електричної енергії, що своєю чергою забезпечує і правильність розрахунків.

Про це повідомляється на сайті АТ «Вінницяобленерго».

Встановлений лічильник обслуговується власною мережею бездротового зв’язку, що відповідає технології LoRaWAN (бездротове обладнання) та забезпечує складання подобового балансу електроенергії по всій лінії.

«Смарт - лічильники справляються з тим завданням найкраще, ніж інші зразки приладів обліку електроенергії, оскільки вони більш функціональні. Протягом нинішнього року енергетики Товариства мають встановити понад 51 тисячу Смартів. Бригади з експлуатації приладів обліку з цією роботою справилися швидко, майже за тиждень», - про це повідомили директор електромереж Ігор Павлов та заступниця директора з розподілу електричної енергії Ольга Іващенко.

У Вінницькій області встановлюють «розумні» лічильники

«Власники осель, де проводилась заміна, задоволені, бо саме ці лічильники допомагатимуть їм планувати та управляти споживанням і витратами електроенергії безпроблемно. Смарти не лише фіксують кількість спожитої електроенергії, вони ще й вираховують її споживання по зонах доби, вимірюють параметри якості електричної енергії тощо. Також захищають від критичних коливань напруги, передають інформацію енергокомпанії про аварійні ситуації в мережі і тривалий час зберігають в пам’яті інформацію, яка може бути зчитана для подальшої обробки чи аналізу. Усі прилади обліку є повіреними, сертифікованими, відповідно до чинного законодавства та технічних норм, що діють на території України», – розповіла, зокрема, Ольга Іващенко.

У Вінницькій області встановлюють «розумні» лічильники - фото 2

У Вінницькій області встановлюють «розумні» лічильники - фото 3


Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото АТ «Вінницяобленерго»