31 лип. 2019 17:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

88

0

У Вінницькій області виділяють гроші на реалізацію екологічних проектів. Перелік

У Вінницькій області виділяють гроші на реалізацію екологічних проектів. Перелік

На Вінниччині планують профінансувати чотири екологічні проекти за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища


У Вінницькій області виділяють гроші на реалізацію екологічних проектів. Перелік

На Вінниччині планують профінансувати чотири екологічні проекти за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища. 31 липня відбулося чергове засідання профільної комісії.

Про це повідомляють на сайті Вінницької ОДА.

«Представлено екологічні проекти, які пропонуються профінансувати за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища. Основними пріоритетними напрямками залишаються природоохоронні заходи з озеленення місцевості та утилізації твердих побутових відходів. Також одним із важливих питань є відновлення та підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану початку р. Рось», - сказав директор департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Володимир Мережко.

Перелік проектів

1.Відновлення гідрологічного режиму гідрологічного заказника «Зелені криниці», що розташований за межами села Ординці на території Левківської сільської ради Погребищенського району (капітальний ремонт). Кошторисна вартість проекту 1497,055 тис. грн.

2.Озеленення в с. Вендичани Могилів-Подільського району. Загальна вартість заходу – 408,6 тис. грн.

3. Придбання та впровадження обладнання для збору та складування твердих побутових відходів (сміттєвоз) у Брацлавській ОТГ. Загальна вартість - 1765,0 тис. грн.

4. Створення та впровадження автоматизованої геоінформаційної системи об’єктів водокористування поверхневих вод із даними паспортизації ставків Вінницької області. Загальна вартість – 210,0 тис. грн.

В ході засідання члени комісії розглянули першочергові пропозиції природоохоронних заходів за напрямами природоохоронної діяльності, реалізація яких покращить санітарний стан території громади, сприятиме поліпшенню технічного стану та благоустрою водойми, а також дозволить забезпечити оперативність пошуку і обробки даних про водні об’єкти області.

З метою вивчення питання реалізації природоохоронних заходів П’ятничанського парку було прийнято рішення провести виїзне засідання конкурсної комісії.

Раніше ми писали, що витік хімікатів у річку Рось на Вінниччині завдав збитків на 9 мільйонів гривень.

Вінниця.info