17 черв. 2020 10:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

104

0

У Вінницькій області вже більше двохсот призовників відправили у війська

У Вінницькій області вже більше двохсот призовників відправили у війська

Загалом заплановано призвати 800 юнаків


У Вінницькій області вже більше двохсот призовників відправили у війська

16 червня в Україні розпочалася цьогорічна призовна кампанія. Через карантин та пандемію коронавірусної хвороби дату початку кампанії кілька разів переносили. На Вінниччині цього дня близько двохсот юнаків прибули до обласного збірного пункту, що в Козятині. Карантин суттєво вплинув на відправку призовників. Усі хлопці попередньо пройшли тести на COVID-19, одягнули маски, для них заздалегідь підготували рукавички та дезінфікуючі розчини.

Про це повідомляють на сайті «АрміяInform».

У обласному військкоматі розповідають, що головною проблемою цьогорічного призову стало дещо проблематичне транспортне сполучення, а також необхідність розосередити новобранців, аби вони не скупчувались великими групами.

«Триповерхова споруда на збірному пункті дозволила розмістити більше двохсот юнаків на відстані один від одного, заняття проводимо невеликими групами, частину строковиків відправляємо до збірного пункту ввечері, аби мати змогу організувати безпечну ночівлю. Також, у зв’язку з деякими нюансами залізничного сполучення, нині ми не відправляємо хлопців в навчальний центр, що в Старичах. Навчатимуться в Десні, виходили з територіального принципу, щоб була змога без проблем добратись до місця», – розповіли у військкоматі.

Військові також додають, що цьогоріч, на відміну від попередніх років, значна частина призовників – 18-19-річні хлопці. Багато хто з них вже нині ділиться планами на підписання контракту в майбутньому.

«Звісно, більшість хочуть стати десантниками. Та в десант у нас був лише один набір торік. Їм потрібно було 6 чоловік, а ми набрали більше 30 потенційних контрактників. Ви б бачили, який серйозний конкурс тоді був серед хлопців. І підтягувалися, і бігали, і стрибали! Цього року набору на строкову службу в частини ДШВ немає, адже вони в основному виконують задачі в ООС. Та ми максимально враховуємо побажання новобранців. Хто знає, можливо, вже за кілька років сьогоднішні призовники стануть справжніми військовими професіоналами», – кажуть в обласному військкоматі.

Нагадаємо, як розповів під час брифінгу військовий комісар обласного військкомісаріату Олег Вінницький, в процесі цьогорічної весняної призовної кампанії планують призвати 800 юнаків. З них до Збройних Сил піде служити 386 чоловік, до Національної гвардії – 309, до Державної прикордонної служби – 65 чоловік, а також до Державної служби спеціального транспорту – 40 чоловік.

Вінниця.info, фото – з сайту «АрміяInform»