2 верес. 2020 12:55

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

83

0

У Вінницькій області збільшили кількість лікарень, які приймають пацієнтів з коронавірусом

У Вінницькій області збільшили кількість лікарень, які приймають пацієнтів з коронавірусом

У Вінницькій області 15 опорних лікарень приймають пацієнтів з COVID-19


У Вінницькій області збільшили кількість лікарень, які приймають пацієнтів з коронавірусом

Вінницькій області 15 опорних лікарень приймають пацієнтів з підозрою на COVID-19 та підтвердженим діагнозом.

Про це під час наради з головою Вінницької обласної державної адміністрації Сергієм Борзовим повідомила директор департаменту охорони здоров’я та реабілітації Ольга Задорожна.

«Сьогодні у нас працює 15 опорних лікарень. Вчора ми включили Ямпіль. Є новий наказ департаменту по розподілу маршрутів пацієнта по 15 лікарнях. Вінниця з Вінницьким районом працюють в єдиному медичному просторі. Дві лікарні працює по графіку. Понеділок, середа, п’ятниця - приймає Вінницька ЦРЛ. Вівторок, четвер, субота і неділя - Вінницька МКЛ №1. Таким чином ми розвантажуємо кількість хворих. Збільшено кількість ліжок – 96 ліжок в ЦРЛ і 200 ліжок в МКЛ №1.

Всіх хірургічних хворих зі всієї області приймає Вінницька центральна районна лікарня і пологи з підтвердженим Covid-19 зі всієї області приймає Вінницька ЦРЛ», - розповіла директор департаменту охорони здоров’я та реабілітації Ольга Задорожна.

Також під час наради повідомили, що Могилів-Подільська лікарня прийматиме пацієнтів лише зі свого району, а не з трьох районів, як зараз.

«Могилів-Подільський ми будемо розвантажувати. Він буде приймати тільки своїх жителів, там високий рівень захворюваності по місту, майже як у Вінниці – на другому місці. Лікарня буде працювати тільки на свій район», - розповіла Ольга Задорожна.

Також планують відкрити ще одну опорну лікарню для пацієнтів з підозрою та встановленим діагнозом COVID-19 в Крижополі. Адже в південних регіонах найбільша кількість хворих.

Нагадаємо, станом на ранок 2 вересня у Вінницькій області 65 нових випадків COVID-19. Нових летальних випадків не зафіксовано. За добу захворіли 9 медичних працівників.



Вінниця.info