5 черв. 2020 15:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

86

0

У Вінницькій облраді звільнили головних лікарів трьох медзакладів

У Вінницькій облраді звільнили головних лікарів трьох медзакладів

Причина – закінчення терміну дії контракту


У Вінницькій облраді звільнили головних лікарів трьох медзакладів

5 червня під час робочої зустрічі у Вінницькій обласній раді звільнили головних лікарів трьох медичних закладів області. Причина звільнення – закінчення терміну дії контракту. Тимчасових очільників призначать 9 червня, а постійних – після закінчення конкурсу на посади. Визначити нових головних лікарів мають під час вересневої сесії облради.

Про це повідомляють на сайті Вінницької обласної ради.

За рішенням облради №930 від 21 лютого 2020 року «Про трудові відносини з керівниками комунальних некомерційних підприємств – об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Вінницької області у сфері охорони здоров’я», у зв’язку із закінченням дії контракту звільнили:

1. Даценка Василя Григоровича – директора комунального некомерційного підприємства «Вінницький обласний спеціалізований клінічний диспансер радіаційного захисту населення Вінницької обласної ради»;

2. Кравчука Василя Володимировича – директора комунального некомерційного підприємства «Печерська обласна лікарня відновного лікування Вінницької обласної ради»;

3. Трет’якова Максима Сергійовича – директора комунального некомерційного підприємства «Вінницький обласний клінічний шкірно-венерологічний центр Вінницької обласної ради».

Головуючий на зустрічі очільник обласної ради Анатолій Олійник відзначив багаторічну роботу керівників медичних закладів та вручив Почесні грамоти обласної ради та облдержадміністрації за сумлінну працю, професіоналізм та вагомий внесок у розвиток охорони здоров’я на Вінниччині.

У Вінницькій облраді звільнили головних лікарів трьох медзакладів

У Вінницькій облраді звільнили головних лікарів трьох медзакладів - фото 2

У Вінницькій облраді звільнили головних лікарів трьох медзакладів - фото 3

Також очільник облради повідомив, що вже триває процес підготовки до конкурсу на заміщення вакантних посад у закладах охорони здоров‘я. Приймати рішення буде конкурсна комісія у складі 9 осіб, як це прописано у постанові Кабінету Міністрів: три від органу управління (голова обласної ради Анатолій Олійник, голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту та зайнятості населення Ярослав Хребтій та голова постійної комісії з питань регулювання комунальної власності та приватизації Олександр Масленніков), три від трудового колективу і три від громадських організацій медичного профілю та антикорупційної діяльності. На початку липня буде проведений конкурс, потім законодавчо дається два місяці для затвердження результатів конкурсу, яке відбудеться на вересневій сесії обласної ради. А до того часу медичними закладами керуватимуть виконувачі обов’язків, яких призначать 9 червня.

Присутній за зустрічі депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань регулювання комунальної власності та приватизації Олександр Масленніков порушив питання щодо штатного розпису Вінницького обласного спеціалізованого клінічного диспансеру радіаційного захисту населення. Він передав депутатське звернення та закликав до справедливого відбору працівників трудового колективу до членів конкурсної комісії з відбору керівників закладів охорони здоров’я.

У Вінницькій облраді звільнили головних лікарів трьох медзакладів - фото 4

У Вінницькій облраді звільнили головних лікарів трьох медзакладів - фото 5

У Вінницькій облраді звільнили головних лікарів трьох медзакладів - фото 6

У Вінницькій облраді звільнили головних лікарів трьох медзакладів - фото 7

Нагадаємо, раніше в облраді звільнили 14 керівників медичних закладів. Згодом призначили тимчасових очільників, які виконуватимуть обов’язки керівників до вересня, та оголосили конкурс на посади головних лікарів.

Вінниця.info, фото – Вінницької облради