20 лип. 2020 15:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

68

0

У Вінницькій ОДА розповіли про ситуацію з COVID-19 в кардіоцентрі, школі та інтернаті, де раніше фіксували спалахи хвороби

У Вінницькій ОДА розповіли про ситуацію з COVID-19 в кардіоцентрі, школі та інтернаті, де раніше фіксували спалахи хвороби

Станом на 20 липня лише в Брацлавській гімназії ситуація без змін. В двох інших закладах фіксують поширення хвороби.


У Вінницькій ОДА розповіли про ситуацію з COVID-19 в кардіоцентрі, школі та інтернаті, де раніше фіксували спалахи хвороби

Заступниця голови Вінницької облдержадміністрації Наталя Заболотна розповіла про ситуацію з захворюваністю на COVID-19 у Вінницькому кардіоцентрі, Тиврівському інтернаті для літніх людей та людей з інвалідністю, а також в Брацлавській гімназії станом на 20-е липня. 14-го липня в цих закладах зафіксували спалахи хвороби.

Як йдеться в повідомлення посадовиці, в КНП «Вінницький регіональний клінічний лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології» досліджено 247 зразків біоматеріалу.

Всього виявили 24 позитивні результати: 13 медичних працівників і 11 пацієнтів. Серед медичних працівників 3 медичні сестри отримують лікування в інфекційних відділеннях; решта медичних працівників перебувають на самоізоляції під спостереженням сімейних лікарів. Стан їх стабільний.

Із 11 пацієнтів, в яких підтвердили коронавірус: 2 перебувають в інфекційному, 3 готуються до виписки під нагляд сімейних лікарів, решта 7 знаходяться на самоізоляції також під спостереженням сімейних лікарів. Стан цих пацієнтів стабільний.

Пацієнти, які були виписані з кардіоцентру в райони області під нагляд сімейних лікарів, – в задовільному стані.

У Тиврівському обласному будинку-інтернаті для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку всього відібрали 464 зразки біологічного матеріалу. З них: 192 – у підопічних та 154 – у працівників. Підтверджено COVID у 15 осіб: 7 підопічних та 8 працівників. Із 8-ми працюючих 2 одужало, решта на амбулаторному лікуванні, стан їх стабільний. 7 підопічних надалі перебувають на стаціонарному лікуванні під постійним спостереженням. Наразі проводиться повторне обстеження як працівників, так і підопічних. У 123 осіб вже відібрали біологічний матеріал, і надалі робота буде продовжена. Ситуація під постійним контролем.

У Брацлавському навчально-виховному комплексі школи-гімназії – без змін. Ситуація контрольована, діти отримують лікування, стан їх стабільний.

Нагадаємо, як раніше повідомляла заступниця голови ОДА, у Брацлавському навчально-виховному комплексі школи-гімназії виявили коронавірус серед 5-и вихованців та одного вихователя. В обласному будинку-інтернаті хворобу тоді фіксували в 7 підопічних та 7 працівників закладу.

Як під час брифінгу 17-го липня повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов, у Вінницькому кардіоцентрі, на думку фахівців, могло бути кілька спалахів хвороби. Станом та 16-те липня там COVID-19 виявили в 21-єї людини: 11 медичних працівників та 10 пацієнтів.

Станом на ранок 20-го липня нові випадки захворювання фіксували у Вінниці та трьох районах області. Хворобу виявили, зокрема, в чотирьох медичних працівників.

Вінниця.info, фото – ілюстративне