22 трав. 2019 17:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

103

0

У вінницькій школі-гімназії зроблять STEM-лабораторію для вивчення точних наук

У вінницькій школі-гімназії зроблять STEM-лабораторію для вивчення точних наук

Вінницька гімназія виграла 40 000 грн на STEM-лабораторію


У вінницькій школі-гімназії зроблять STEM-лабораторію для вивчення точних наук

Вінницька гімназія №23 одержала третє місце і 40000 гривень у всеукраїнській програмі «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів», фінал якої відбувся 16 травня в Києві. На виграні кошти в школі облаштують STEM-лабораторію для цікавого та сучасного навчання точним наукам.

Про це Вiнниця.info повідомили представники програми «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів».

«З жовтня по травень учні, їхні батьки та вчителі гімназії №23 працювали над впровадженням здорових звичок у шкільне життя. Колектив розробив комплекс заходів з фізичної активності, який включав ранкові зарядки, танцювальні батли, спортивні конкурси та змагання. Також в школі провели низку учнівських проектів про здорове харчування та користь овочів і фруктів. Не забували і про організацію здорового простору, а саме облаштування тематичних фотозон та рекреаційних осередків, творчі конкурси на healthy-тематику, озеленення пришкільної території. Всього Вінницька гімназія провела 155 заходів до яких залучили близько 3000 осіб», - повідомляють організатори соціального проекту.

У вінницькій школі-гімназії зроблять STEM-лабораторію для вивчення точних наук

«Ми давно працюємо в напрямку STEM-освіти і маємо дуже потужну спортивну матеріально-технічну базу. Тому вирішили що цей проект дуже потрібен нашій школі і ми маємо сили його реалізувати. Тим більше, що проект націлений на збереження здоров’я дітей, батьків і вчителів, а це сам по собі величезний плюс», — заступник директора з навчально-виховної роботи Тетяна Когут.

У вінницькій школі-гімназії зроблять STEM-лабораторію для вивчення точних наук  - фото 2

Всього на участь у програмі «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів» започаткованої Центром «Розвиток КСВ» за підтримки Mondelēz International Foundation зареєструвалось більше 500 шкіл з усієї України, 40 з яких запросили на фінал у Київ. Її мета – популяризація здорового способу життя та виховання корисних звичок серед школярів.

У вінницькій школі-гімназії зроблять STEM-лабораторію для вивчення точних наук  - фото 3

Довідка

Програма «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів» – соціальна програма, яка реалізується Центром «Розвиток КСВ» за підтримки Mondelēz International Foundation. Програма має на меті сприяти розвитку здорового харчування, фізичних активностей та свідомого ставлення до власного здоров’я у понад 500 школах, залучивши 17 500 дітей по всій Україні протягом трьох років. Програми Mondelēz International Foundation впроваджені цього року у 10 країнах світу.

Фонд Mondelēz International Foundation є міжнародною філантропною організацією Mondelēz International. Фонд сфокусований на трьох напрямках діяльності: інвестування в програми, що сприяють здоровому способу життя в громадах з найвищим ризиком та по всьому світу; надання гуманітарної допомоги через грошові кошти та продукцію під час стихійних лих; і заохочення та надихання колег інвестувати свої навички та таланти, щоб допомагати нашим місцевим громадам. Фонд Mondelēz International Foundation підтримує зобов'язання компанії Mondelēz International щодо впливу на зростання у чотирьох ключових сферах, в яких компанія може найбільше впливати на людей та планету: підтримка локальних громад, сталий розвиток, здорове харчування та безпека.

Вiнниця.info, фото надані організаторами соціальної програми